Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vážná nehoda u Bakovy Lhoty: Řidič zůstal uvnitř zaklíněný, vezl s sebou chlapce!

Autor: VaB - 
2. února 2021
19:14

Nehoda dvou aut si u Balkovy Lhoty v Jihočeském kraji vyžádala čtyři zraněné. Jednoho řidiče museli hasiči vyprostit, zůstal v autě i se svým nezletilým chlapcem.

K nehodě došlo v pátek kolem půl čtvrté odpoledne. K místu postupně vyjelo hned několik jednotek hasičů, záchranářů a policie. Nehoda se stala u Balkovy Lhoty, kvůli zásahu musela být uzavřena křižovatka silnic č. 123 a č. 1233. 

„Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních vozidel továrních značek Škoda Octavia a VW Passat. Dvoučlenná osádka vozu Octavia byla v době příjezdu hasičů již z auta venku, jejich zranění na místě ošetřili zdravotníci ZZS,“ uvedli hasiči na svém webu.

V druhém autě zůstal zaklíněný řidič, společně s ním cestoval i nezletilý chlapec, ten byl ale mimo auto. Kolemjedoucí řidiči mu poskytli tepelný komfort. „Po zajištění místa nehody použili zasahující hasiči vyprošťovací aku zařízení, kterým odstřihli levé zadní dveře a jeden ze sloupků. Poté bylo možné řidiče vyprostit a předat zdravotníkům. Hasiči následně pomohli s jeho transportem do sanitky,“ dodali hasiči.

Hasiči také pomáhali s kyvadlovým řízením dopravy, provedli i protipožární opatření. Nabourané auta odvezla odtahová služba. 

Video  Nehoda u Balkovy Lhoty  - HZS Jihočeského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání