Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš o TikToku: „Nenávistná kampaň!“ Hájil Šulcovou, Zeman označil influencery za šašky

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
31. ledna 2021
22:39

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v neděli rozhodl zastat youtuberů Anny Šulcové a Jakuba Gulaba, kteří natočili 7 videí pro Úřad vlády. Kritiku influencerů, kteří couvli od příspěvku 500 tisíc korun od Strakovky na reklamní prostor na sítích TikTok, Youtube a Instagram, a svá videa s vládní pomocí propagovat nebudou, označil za nenávistnou kampaň. Do Šulcové a Gulaba si však rýpl i prezident Miloš Zeman.

„Chtěl bych se vyjádřit k té nenávistné kampani vůči Úřady vlády, vůči mé osobě a vůči Aničce a Jakubovi, kteří natočili nezištně sedm videí na vyvracení dezinformací o očkování. Nebyla to žádná politická kampaň. Těch 500 tisíc korun bylo určeno pro sítě Instagram, Youtube a TikTok. Já jsem ani nevěděl, co to je. Ťik ťok, když jsem řekl synovi Ťik ťok, tak mi řekl: tati, to je TikTok,“ uvedli v neděli na videu premiér Andrej Babiš (ANO).

Ve prospěch čínské sociální sítě pak argumentoval slovy, že na ní mají účty i známé osobnosti - Richard Krajčo, Dagmar Havlová, Ben Cristovao. A také někteří opoziční politici, zmínil Babiš.

Nákup reklamního prostoru za 500 tisíc korun měl být zajištěn přes firmu youtubera Jakuba Gulaba. Po kritice však dvojice mladých influencerů od záměru ustoupila, peníze od Úřadu vlády nepřijali.

Kritické komentáře se na jejich hlavu snesly poté, co ještě před krátkými videi, které skutečně řeší dezinformace k očkování proti covid-19 - a to za účasti odborníků - pustili do světa video z nitra Strakovy akademie, kde Anna Šulcová ukazuje lustr či výhled z okna.

A také obrazy premiérů na stěně, na nichž nemůže chybět záběr na předsedu vlády Babiše, který nyní natočil v Průhonicích svůj příspěvek jako reakci na kritiku Šulcové a Gulaba, ale i na kritiku počínání Úřadu vlády.

„Děkujeme všem haterům, ti, kteří bojují proti nám, že to takhle zpropagovali. A zdarma. Takže daňové poplatníky to nestálo ani korunu. Babiš dělá zdarma, nepotřebuje žádné peníze,“ uvedl premiér a podivoval se: „Úřad vlády nemůže mít účet na TikToku?“

Na videích se Šulcovou a Gulabem vystoupii i ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) či jeho předchůdce ve funkci, epidemiolog Roman Prymula

Video  Youtubeři Anna Šulcová a Jakub Gulab a 7 videí o očkování: Před kameru zamířili i Blatný či Prymula  - Úřad vlády ČR / Youtube
Video se připravuje ...

Zeman v rádiu: Dva puberťáci

Do videí si však rýpl v neděli i prezident Miloš Zeman. V rozhovoru pro Frekvenci 1 totiž uvedl: „Já nejsem ten, kdo by chválil vládu za všechno. Říkal jsem nedávno, že se snaží, že tvrdě pracuje, ale také že občas dělá chyby. A ty komunikační chyby tady evidentně existují. A bylo by možná dobře, kdyby ministerstvo zdravotnictví mělo konečně nějaké PR oddělení. Zatím tam má několik šašků. Jak se to jmenuje? Pomozte mi: Influencer? Influencer je člověk, který má něco ovlivňovat. No tak já tam viděl dva puberťáky a nemyslím si, že tihle lidé něco ovlivní,“ rýpl si Zeman.

Odmítl, že by Pražský hrad zamířil na TikTok. „Chraň bůh, my jsme duševně normální,“ vzkázal Zeman.

Video  Blesk Podcast: Odfláknutá videa, říká expert Čumrik. Profíky zdarma vláda odmítla  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

marmat ( 1. února 2021 17:00 )

rapid15: Vy si říkáte diskutér ???
Napište tedy jim a neotravujte tady vody ....
Hysterii ovládejte aspoň heřmánkem.....

marmat ( 1. února 2021 16:55 )

pragonos: Je doslova skandální, kam placený troll jako Vy spadne....Vymyslí si i
"virtuální neteř", aby dodal svým fejkům pikantnost....
Což je už úplně MIMO mísu a nahlašuji .
Snad Vám karma nepřipraví nemoc, kterou tady odporným způsobem fejkujete

rapid15 ( 1. února 2021 16:00 )

Tebe se na nic neptám. Ty zalez
Vysvětlovat má Vořechovský, Šulcová a Gulab, Babiš a Blatný.

marmat ( 1. února 2021 15:51 )

rapid15: Můžete rozkládat i VY.....kdekoliv, cokoliv.
Například v hospodě u okýnka
jakej si koupíte Rolls Royce......a nebo koloběžku
Platí ovšem pouze to, co před hospodu přivezete!!!
Nestahujte kalhotky před brodem ! Vyčkejte a nezmatkujte a netrapte se .
NIKDY !

marmat ( 1. února 2021 15:42 )

fugas: Kam se na Vás oba hrabou...
Rozhodujete tady dokonce Vy, co si myslí a v čem radí vládě Premiérovy děti!
Vy si přisadíte i tam, kde to ani Váš sponzor NEČEKÁ !!!
Ne vždy je to ovšem dojemné a "trestně stíhaný premiér" se vyskytuje už jen ve
Vašich příspěvcích !!!
Je to taky m.j. šíření pomluvy....zcela mimo Pravidel jakékoliv diskuze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa