Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fence chyběla půlka čumáku: Angel zachránili ze spárů obchodníků s masem a nyní může zase dýchat

Autor: jžk - 
7. února 2021
17:45

Fenka belgického ovčáka z Číny, kterou v roce 2015 zachránili před jistou smrtí na jatkách, postrádala část tlamy. Její nová majitelka z Velké Británie uspořádala letos sbírku, díky které mohla podstoupit chirurgický zákrok.

Kvůli brutálnímu zacházení přišla Angel o polovinu čumáku. Nyní již šestiletá fenka belgického ovčáka byla v roce 2015 zachráněna z čínského Čchang-čchunu, když ochránci zvířat zabavili náklaďák plný psů, které vezli na jatka. Nebohé zvíře tehdy utrpělo strašlivé poranění, které je připisováno kovovým nástrojům, které používají chytači psů.

Angel se díky organizaci Rushton Dog Rescue dostala až do Velké Británie, kde si ji adoptovala Hollie Cornesová (25) z Witney. Asi jako dvouletá fenka podstoupila nouzovou operaci v Pekingu, díky které se naučila se svým zraněním žít, kůže kolem čumáku však opakovaně krvácela a pejskovi se špatně dýchalo. Její majitelka se proto rozhodla její stav konzultovat s odborníky, kteří odhalili rozsah zranění.

Má jen polovinu nosu, což jsem vždy považovala za stranu, kterou může dýchat. Zjistili jsme ale, že esteticky líbivější polovina byla úplně utěsněná jizvou, takže musela dýchat dvoumilimetrovou škvírou na druhé straně,“ popsala fenčino zranění Hollie.

Fenka má na svém instagramovém profilu, kde paní Cornesová sdílí její příběh, přes 30 000 fanoušků. Hollie bylo na konci minulého roku řečeno, že CT vyšetření kvůli diagnostice problému by vyšlo na 73,5 tisíc korun. „Jedna dáma na instagramu okamžitě zareagovala a všechny náklady uhradila, což bylo neuvěřitelné!“ prozradila Daily Mail vděčná majitelka. Angel vyšetření podstoupila na začátku ledna a následně byla na její operaci uspořádána sbírka. Díky obrovské podpoře lidí, kteří příběh fenky sledují, se vybralo v přepočtu 132 tisíc korun na zákrok během pouhých čtyř dnů!

Tolik lidí ji miluje a virtuálně se o ni stará… Jen díky tomu jsem věřila, že peníze na operaci seženeme,“ řekla Hollie, která pracuje jako policejní psovodka. „Nechtěla jsem ji podrobit dalšímu stresu, zákrok nepodstoupila z estetických důvodů, milovala jsem ji i tak, jak vypadala předtím! Šlo čistě o zlepšení kvality jejího života,“ dodala s tím, že díky dárcům mohla Angel operaci podstoupit již nedlouho poté.

Fenka se nyní uzdravuje v kruhu nové rodiny, která ji miluje. „Je to ten nejroztomilejší pes, na kterého jsem kdy narazila - a to každý den pracuji s různými psy,“ dodala láskyplně Angelina majitelka.

A kdyby vám dnes jeden příběh s dobrým koncem nestačil, máme pro vás další. Kříženec kolie a ovčáka jménem Bobbie dokázal to, co by zvládl jen málokterý člověk. Překonat po svých cestu dlouhou přes 4 000 kilometrů, aby se shledal se svou milovanou rodinou. I proto získal Bobbie přezdívku „zázračný pes“.

frantacizek ( 7. února 2021 19:25 )

Zobrazit celou diskusi