Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nicolas (7) bojuje s kombinovaným postižením: Pomozte zvrátit temnou budoucnost, prosí maminka

Autor: jel - 
7. února 2021
12:57

Malému Nicolasovi lékaři diagnostikovali hned několik vážných postižení, které mu hodně komplikují život. Trpí mozkovou obrnou a vodnatěním mozku, epilepsií a mentální retardací, navíc je ochrnutý na polovinu těla. To je na malého chlapečka opravdu hodně, maminka věří, že temnou budoucnost se podaří zvrátit. Léčba je ovšem nákladná, a proto byla pro Nikyho založena veřejná sbírka.

Už porod chlapečka byl bohužel komplikovaný, první vážné diagnózy přišly hned po narození, hydrocefalus a dětská mozková obrna. „Podlomily se mi kolena,“ popsala maminka své pocity, když jí to lékaři sdělili. „Viděla jsem jen malé miminko, které jsem nosila 9 měsíců,“ dodala s tím, že přestože to pro ni bylo velmi těžké, chtěla udělat vše proto, aby se mohl její syn léčit a podstupovat rehabilitace.

„Náš život byl několik let pouze o cvičení, nebo hospitalizacích v nemocnici,“ uvedla maminka. Jako by toho nebylo málo, Nikymu se zhoršila epilepsie a to může vést k vážným problémům se sluchem, řečí, vnímáním a orientací. Jedinou možností je intenzivní léčba kortikoidy. Ta sice může zabránit zhoršení stavu, může mít ale i řadu nežádoucích účinků. „Věřím, že vůle a síla organismu malého Nicolase zvládne temnou budoucnost zvrátit, aby mohl být jeho stav opět lepší.“

Drahý zdravotnický materiál, samotná léčba kortikoidy i mírnění jejích nežádoucích účinků, zdravotnické pobyty a další silně zasahují do rozpočtu rodiny. Sbírka vypsaná organizací Donio má proto pomoci s léčbou statečného chlapečka, kdokoliv může přispět a pomoci tak Nicolasovi bojovat s těžkým osudem! „Všechny vás ze srdce prosím o pomoc s Nikyho nákladou léčbou,“ požádala maminka. 

 

dvorece ( 15. února 2021 09:30 )

Jestliže byl plánovaný císař, tak k tomu museli mít doktoři důvod a byla velká chyba, že to neudělali. Dneska jde žádat o odškodnění. Za socíku mojí sestře očaři při těhotenství našli odchlipování oční sítnice. Nařídili, že porod musí být nutně císařem, ale doktor v porodnici řekl, že každá by chtěla císaře a nechal ji volně porodit - následky byly tragické. Ale nikdo se jí ani neomluvil. Doktor je vždycky pán...

Zobrazit celou diskusi