Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drogově závislý otčím nechal děti na pospas v lese: Dívenka (†2) pochod smrti nepřežila

Dvouleté děvčátko zemřelo samo v lesích: Rodiče se pohádali, zfetovaný otec ji vyhodil z auta
 (Autor: Scott County Sheriff’s Office )
Autor: jžk - 
28. ledna 2021
19:31

Batole (†2) zemřelo opuštěné v lese poté, co ho nevlastní otec vyhodil poblíž jezera v Mississippi se sedmiletým bratrem. Předtím se pohádal kvůli drogám s jejich matkou, která se nechala vysadit na benzínce.

Nejmenovaná dívenka byla nalezena ve čtvrtek 21. ledna poté, co se její matka Amy Harrisonová a nevlastní otec James Harrison pohádali kvůli drogám, se kterými má James podle Amy problémy.

To přimělo matku dvou dětí vystoupit z vozidla na čerpací stanici, kde zavolala kamarádům, aby ji přijeli vyzvednout. V autě kromě dvouleté dcerky zanechala i jejího sedmiletého bratra.

Co se poté zhruba stalo, ví policisté díky výpovědi sedmiletého synka Amy. James jel s dětmi v náklaďáku lesem v lovecké oblasti. Vůz ale zapadl do bahna a zůstal na místě. James poté děti z auta zřejmě vyhodil ven, sourozenci se proto vydali na cestu divočinou. Bohužel se později rozdělili a pokračovali každý sám.

Sedmiletý hoch nakonec narazil na lovce, který zavolal záchranku. Batole bylo později toho dne nalezeno mrtvé, zřejmě zemřelo na podchlazení.

Co přesně se stalo, vyšetřovatelé nedokážou říct, dokud nevyslechnou Jamese Harissona. Amy Harissonová sdělila, že se jí její muž neozývá a že má strach o jeho život. James má totiž diabetes prvního typu a nemá u sebe svůj lék. Naposledy byl viděn v den tragédie, zjevně dezorientovaný, promočený a bez bot. Svědka žádal o pomoc při hledání jeho přítelkyně.

Matka dětí byla obviněna ze zanedbání péče a jejich nevlastní otec bude v případě zadržení čelit obvinění z vraždy malého dítěte. Sedmiletý chlapec, který byl rovněž vyhozen svým nevlastním otcem uprostřed lesů, skončil v ochranné vazbě.

Ročně je jen v Česku nahlášeno až 5 000 pohřešovaných dětí. I když mají zoufalé telefonáty rodičů a příbuzných většinou šťastný konec, někdy se tomu tak bohužel nestane. Ještě dnes si určitě pamatujete případ 9leté Aničky Janatkové, který otřásl Českou republikou v roce 2010.

krapotkin ( 29. ledna 2021 05:58 )

Taťulda asi četl pohádku o Jeníčkovi a Mařence, ale v amerických lesích asi nežijí "hodné" babičky, čarodějnice, aby dětem daly najíst perníčku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání