Hana Maciuchová podle informací Blesku v posledních měsících bojovala v olomoucké nemocnici s druhým atakem rakoviny. A byla smířená s tím, že vede těžký boj, který možná nevyhraje. V divadlech, kde předtím hrála, už oznámila, že se na jeviště nikdy nevrátí. Informaci o úmrtí herečky již potvrdila i ČTK a uvedla, že poslední rozloučení bude v rodinném kruhu. „Dovolujeme si vám oznámit smutnou zprávu, že dne 26. 1. 2021 nás po dlouhé a těžké nemoci opustila ve věku 75 let herečka Hana Maciuchová. Rozloučení proběhne pouze v úzkém rodinném kruhu,“ uvedla za rodinu sestra zesnulé hvězdy Silvie Marková.

Podle webu Sedmička.cz měla tentokrát Hana bojovat s rakovinou slinivky. Ještě loni v listopadu si přitom herečka na zdravotní problémy nijak nestěžovala, Blesku si tehdy posteskla, že kvůli situaci spojené s covidem nemohla oslavit své půlkulaté narozeniny. „Jsem ohrožený druh, z toho vše vychází. Nechápu, že někteří spoluobčané covid podceňují,“ uvedla tehdy a raději se uchýlila pryč z Prahy na rodnou Moravu, kde měla větší klid. Také si v loňském roce přestala barvit vlasy „Donutila mě k tomu uzavřená kadeřnictví,“ prozradila tehdy jednoduchý důvod Maciuchová. 

VIDEO: Maciuchová o Chalupářích: Jak vzpomínala na legendární seriál?

Video
Video se připravuje ...

Maciuchová o Chalupářích: Jak vzpomíná na legendární seriál? Petr Macek

Před několika lety musela na čas přestat pracovat a později vysvětlila i důvod.„Měla jsem nádor prsu, stejně jako před lety maminka, která nad nemocí zvítězila,“ přiznala pro iDnes.cz oblíbená herečka, která dlouhá léta ztvárňovala profesorku Miriam Hejlovou v nováckém seriálu Ulice. Z něj definitivně odešla v roce 2015. 

Fotogalerie: Zemřela herečka Hana Maciuchová (†75)
112 fotografií
Dále si ji diváci jistě pamatují jako Anče z večerníčků Krkonošské pohádky, případně krásnou Inge ze seriálu 30 případů majora Zemana. Zahrála si i kadeřnici Vlastičku v Chalupářích či manželku Arnošta Blažeje v Nemocnici na kraji města (i v jejích pokračování), ve filmech Lucie, postrach ulice a …a zase ta Lucie! ztvárnila maminku nezdárného Osvalda. Výraznou roli měla v Dynastii Nováků.

Objevila se též v řadě pohádek a ani v pokročilejším věku se jí zajímavé role nevyhýbaly – připomeňme například stále rozzlobenou matku v komedii Samotáři. Zřejmě poslední filmovou roli odehrála ve filmu Tátova volha v roce 2018, ačkoliv před kamerou se objevovala i poté, a dokonce si zahrála i v právě vysílaném krimiseriálu České televize Hlava Medúzy. V osobním životě byla Hana partnerkou herce Jiřího Adamíry (†67). Děti nikdy neměla.

VIDEO: Hvězda Ulice Maciuchová překvapila: Už nechce být herečkou!? 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ulice Maciuchová: Už nechce být herečkou!? Čím tedy? Karel Dlabač

Fotogalerie
90 fotografií