S pěkným podvodníkem měli co do činění pražští kriminalisté, naštěstí brzy spadla klec! Zadrželi a obvinili muže, který se loni hned dvakrát pokusil prodat pozemek v jedné z obcí v okrese Praha-západ, a to i přesto, že mu vůbec nepatřil! „Obviněný umístil inzerát s nabídkou na známý internetový portál zabývající se nákupem a prodejem, pak čekal, zdali se někdo ozve,“ popsal mužovo počínání policejní mluvčí Jan Rybanský.

Na začátku září se muži ozval první zájemce a přes SMS se dohodli na ceně pozemku - sedm milionů. Polovinu částky měl kupující zaplatit podvodníkovi při podpisu smlouvy o koupi, zbylých 3,5 milionu při přepisu pozemku do katastru, zněla dohoda.

„Zájemce o pozemek následně kontaktoval advokáta, aby připravil potřebné dokumenty. K prodeji a následnému zápisu do katastru nemovitostí však již nedošlo. Zájemci - poškozenému - se totiž povedlo zkontaktovat se se skutečným majitelem pozemku, který zjistil, že se jedná o podvod, celá událost tak skončila v rukou pražských kriminalistů,“ dodal Rybanský.

To ale muži nestačilo - jen o 14 dní později chtěl tentýž pozemek prodat jiné zájemkyni! Jediný rozdíl byl v tom, že částka při podpisu smlouvy měla být o 250 tisíc nižší. „Ani druhý pokus však podvodníkovi nevyšel a na vše se včas přišlo,“ uvedl mluvčí.

Muže policisté nakonec po rozsáhlém pátrání zadrželi v průběhu ledna v podzemních garážích. „Zákrok v garážích byl spojen i s domovní prohlídkou, neboť muž při páchání této činnosti nebyl žádným nováčkem a za obdobnou trestnou činnost byl opakovaně souzen. Naposledy ho soud v roce 2012 poslal do vězení na několik let,“ popsal mluvčí. Gauner je teď ve vazbě, hrozí mu až osm let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl prodat cizí pozemek, nebylo to poprvé. Zadrželi ho policisté. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií