V současné době, kdy se alternativní formy zaměstnání stávají běžnou součástí pracovního trhu, se rozrůstá i počet lidí, kteří pracují z domova – ať již plně, nebo částečně. Některé firmy nabízejí svým zaměstnancům možnost, aby část své pracovní doby trávili na místě, které si sami vyberou mohou být doma, na chalupě, ale také na pláži.

Pohoda a klid

Hotelové resorty se vždy snaží klientům vyjít maximálně vstříc. V současné době se mimo jiné zaměřily právě na ty, kteří mohou pracovat na dálku a chtějí vyměnit stereotypní prostředí svých domovů za přímořskou idylku na pláži.

Rychlé a stabilní wi-fi připojení zdarma v celém hotelovém areálu a plný servis se začínají stávat samozřejmostí. Zejména ženy pak ocení all inclusive služby, díky kterým se nemusejí zabývat úklidem či vařením. Mohou se tak plně soustředit na svoji práci a zároveň čerpat energii na prosluněné pláži nebo u bazénu.

Navíc představa, že svůj pracovní den zakončíte masáží v hotelovém wellness centru nebo pohodovou procházkou při západu slunce, stojí rozhodně za to. Ubytovatelé také pamatují na to, že ke své práci potřebujete klid.

„Vybrané hotely mají speciálně vyčleněné prostory, do kterých je dětem vstup zakázán, jedná se především o relaxační zóny, ale i některé bazény či část pláže. Adult only hotely pak umožňují ubytování pouze dospělým osobám,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Moře láká

Ať už našinci vyrážejí za netradičním home officem, nebo za odpočinkem, zájem o pobyt u moře nepolevuje ani v této době. Aktuálně je největší zájem o Egypt, Spojené arabské emiráty, exotické Maledivy nebo Zanzibar. Klienti cestovních kanceláří dokonce již vybírají zájezdy na léto. „V rámci first minute nabídek získají řadu slev a výhod. Ty největší však nabízíme jen do konce ledna,“ dodává Lenka Pátek.

Home office: Jak se nezbláznit, nepřibírat a zůstat pozitivní? Odpovídá Petr Havlíček.