„Ve středu večer došlo v Chotkových sadech k pokusu o znásilnění!“ informovala o události na facebooku jedna z obyvatelek Prahy s tím, že se nejednalo o první podobný čin. „Muž ženy oslovil, poté se na ně vrhnul, a když se bránily, mlátil je. Popis osoby je muž spíše vyšší postavy, věk 35 až 40 let, vousy. Ve středu večer měl kšiltovku a černou bundu a džíny. Ptá se na cigaretu/oheň, pak ženu napadne. Prý nevypadal podezřele, ale jako ,normální týpek‘,“ uvedla žena.

Policejní mluvčí Jan Daněk Blesku řekl, že muži zákona mají hlášený jeden takový případ, nejedná se však podle něj o pokus o znásilnění - je prověřován jako výtržnictví se sexuálním podtextem. „Muž si měl přisednout ke slečně na lavičce, začal si s ní povídat,“ popsal, co žena vypověděla.

Muž se pak prý pokusil ženě sáhnout na prsa, ona si to však nenechala líbit a začala se bránit. „Mělo dojít k fyzické potyčce, žena pak muže kopla do rozkroku a utekla,“ dodal mluvčí s tím, že žena čin přišla nahlásit v sobotu. Muž měl podle ní vyšší postavu, byl celý v černém, na hlavě měl kapuci, měl strniště a tmavé džíny. Na hřbetě ruky měl mít vytetované znaky. Policisté nyní veškeré okolnosti případu zjišťují.