Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Věrná fenka čekala šest dní před nemocnicí. Neodešla, dokud se páníček neuzdravil

Autor: Darina Jíchová - 
23. ledna 2021
19:07

O tom, že toto přísloví, „pes je nejlepší přítel člověka“, je pravdivé, všechny přesvědčila fenka Boncuk z tureckého města Trabzon, která čekala 6 dní před vchodem nemocnice na to, až bude její páníček propuštěn. Zdravotníci a pacientova rodina se ji pokoušeli odvést domů, ale ona vždy utekla a vrátila se k nemocničním dveřím, uvedla stanice CNN.

Cemal Senturk byl ve čtvrtek 14. ledna hospitalizován v nemocnici, doma zanechal svého psa. Fenka Boncuk ale doma nezůstala a následovala svého pána do nemocnice, dovnitř se nedostala, čekala proto před vchodem. Zdravotníci fenku odháněli a spojili se se Senturkovou rodinu s výzvou, aby psa odvedla.

Jeho příbuzní sice Boncuk vzali zpátky domů, jí se ale hned druhý den podařilo utéct a vrátit se zpátky před nemocnici, tam se pak vracela po celou dobu Senturkovy hospitalizace, potvrdil pro CNN ředitel nemocničního centra Murat Ercan. „Věděli jsme, že náš pacient má byt blízko nemocnice, nikdo, ani on, ani jeho rodina, si však není jistý, jak se fence podařilo každý den dostat ven,“ vypověděl Ercan.

Psa si v nemocnici zamilovali

Senturk se snažil svou milovanou fenku uklidňovat z nemocničního okna, volal na ni, že je v pořádku a že se brzo vrátí domů. Věrná fenka ale zarytě čekala, dokud její páníček skutečně nemocnici neopustí. Teprve potom se v jeho společnosti odebrala domů. Nemocniční personál si Boncuk velmi oblíbil, sestřičky i doktoři ji krmili a starali se o ni.

„Cemal nám vyprávěl, že má fenku už 9 let, přiznal, že i jemu se po ní v nemocnici stýskalo. Chování fenky bylo roztomilé a náš personál se do ní snadno zamiloval,“ zakončil Ercan.

frantacizek ( 23. ledna 2021 20:38 )

Zobrazit celou diskusi