Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Bidenovy holky“: Vnučky nového prezidenta se staly miláčky USA. Kdo jsou?

Autor: Darina Jíchová - 
23. ledna 2021
14:57

Středeční inaugurace prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisové uvrhla světlo také na jejich rodiny, Američané se sžívají s novou první dámou Jill Bidenovou a úplně poprvé v historii mají také prvního gentlemana Douga Emhoffa. Biden má poměrně početnou rodinu, svého dědu tak na inauguraci a do Bílého domu následovaly také jeho vnučky, které se staly módní senzací internetu, uvedl list Daily Mail.

Bidenovy vnučky na sebe chtě nechtě strhly pozornost, převážně svým módním vkusem. Naomi (27), Maisy (19), Finnegan (20) a Natalie (16) byly v tisku označeny za vycházející módní ikony. Byly rovněž dost výraznými postavami Bidenovy kampaně, Finnegan byla asi nejaktivnější, svého dědu doprovodila například i na debatu kandidátů.

Kromě vnuček se inaugurace samozřejmě účastnil i prezidentův poněkud problematický syn z prvního manželství Hunter (50) a dcera Ashley (39), jediný potomek z manželství s Jill Bidenovou. Kromě vnuček má Biden i vnuky, čtrnáctiletého Roberta „Huntera“ II. a desetiměsíčního Beaua, který je pojmenovaný po svém strýci. Na inauguraci chyběla poslední z Bidenových vnuček, batole, které Hunterovi Bidenovi porodila striptérka z Arkansasu Lunden Robertsová.

Dospívání s drogově závislým otcem

I přes svůj mladý věk si Bidenova vnoučata prošla mnohými těžkostmi, Naomi, Finnegan a Maisy musely přihlížet otcově drogové závislosti. Nejtěžší pro ně asi bylo, když se záležitost začala rozebírat v médiích. Natalie a Hunter jr. přišli v roce 2015 kvůli rakovině o otce. Čtveřice dívek si je velmi blízká, Maisy se také přátelí se Sashou Obamovou.

Nejstarší z prezidentových vnuček Naomi Bidenová je dcera Huntera Bidena a jeho první ženy Kathleen Buhleové, byla pojmenovaná po své tetě, která zemřela jako dítě společně se svou matkou Neiliou, první ženou prezidenta Bidena, při autonehodě. Naomi je velmi aktivní na sociálních sítích a jako jediná z Bidenových vnoučat má veřejný instagramový profil. Pozornosti tisku se jí dostalo, když se na twitteru pustila do exprezidenta Donalda Trumpa za jeho slovní útoky na jejího otce a strýce.

Joe Biden při inauguraci s manželkou Jill, první dámou USA, Kamalou Harrisovou s manželem Dougem a dalšími před Lincolnovým pomníkem ve Washingtonu Joe Biden při inauguraci s manželkou Jill, první dámou USA, Kamalou Harrisovou s manželem Dougem a dalšími před Lincolnovým pomníkem ve Washingtonu | Reuters

„Nezvládla bych ani 5 minut na podiu s Trumpem, aniž bych mu jednu nevrazila. Myslím si, že nejsem jediná,“ napsala Naomi Bidenová. Exprezident Trump se s oblibou strefoval do jejího otce, naopak ona často vystupovala na jeho obranu. „Bolest, kterou si prošel, by jiného dohnala k myšlenkám o konci, ale přes to všechno, i přes krutou snahu ho zničit, můj otec je střízlivý, je šťastný, protože ho rodina potřebuje, a to mu dává životní smysl,“ postavila se za otce.

Naomi Bidenová v květnu 2020 dokončila studium mezinárodních vztahů, společně s přítelem Peterem Nealem založili webovou stránku, která pomáhá Američanům získat finanční příspěvky v době koronavirové krize.

Sportovkyně Maisy, aktivistka Finnegan a hvězda Tik Toku Natalie

Sestra Naomi Bidenové, Finnegan, je jednou z nejvýraznějších postav Bidenovy kampaně. Svému dědečkovi stála po boku, doprovázela ho na mítincích i na prezidentské debaty. Už od střední školy se zajímá o ženská práva, zasadila se například o změnu dress codu na své škole, ten původní označila za diskriminaci.

Nejmladší ze sester, Maisy Bidenová, patří mezi nejlepší kamarádky Sashy Obamové. Prezident Biden se několikrát před tiskem pochlubil, že „Maisy je opravdová atletka v rodině“. Dívka hraje basketbal, podle známých rodiny je skutečně velmi talentová. Na inauguračním večírku překvapila volbou bot, k šatům si vzala tenisky.

Joe Biden při inauguraci s manželkou Jill, první dámou USA Joe Biden při inauguraci s manželkou Jill, první dámou USA | Reuters

Natalie Bidenová je sestřenice Naomi, Finnegan a Maisy. Stejně jako řada „moderních teenagerů“, i ona propadla platformě Tik Tok, kde je velmi populární. V jednom ze svých videí odhalila, že její babička „není obyčejná babička“. Prezidentova vnučka má více než 1,4 milionu followerů.

Video  Přísaha Joea Bidena  - Reuters
Video se připravuje ...

AVATAR ( 25. ledna 2021 09:57 )

AVATAR ( 25. ledna 2021 09:57 )

snehulak ( 24. ledna 2021 09:42 )

Chápu, jste bulvár, ale neměli byste psát (když už je řeč o rozdělené Americe) : " .... se staly miláčky části USA " ?

iFender ( 23. ledna 2021 22:18 )

Jak to,ze alespon jedna z nich neni afro?Byla to jeho povinost!

corsa ( 23. ledna 2021 22:05 )

Nejde o nic jiného, než o manipulaci, abysme si snad o novém prezidentovi nemysleli něco negativního!

Zobrazit celou diskusi