Potřeboval peníze, a tak se uchýlil ke zločinu! Muž vešel 20. ledna před šestou večer s igelitkou v ruce do jedné z prodejen v Májové ulici na pražském Suchdole. „Během chvilky z ní vyndal nůž a položil ho na prodejní pult. Následně vyzval zaměstnankyni, aby mu dala mobil, a také hotovost. Žena z obavy o svůj život muži vyhověla a z příruční pokladny vyndala několik bankovek,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Lupič shrábl peníze a utekl pryč. Hned nato ale vešel do nedaleké večerky a za kradené peníze tam nakoupil! „Kriminalisté se touto cestou obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud podezřelého na fotografiích poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158,“ žádal mluvčí v pátek odpoledne a dodal, že výzva platí i pro samotného podezřelého.

Ten si to zřejmě vzal k srdci, jen chvíli poté, co policie o pomoc při pátrání požádala veřejnost, se totiž muž (57) sám přihlásil na služebně v Praze 6.  „Zadržený má bohatou trestní minulost především majetkového charakteru. Za jinou loupež, v pořadí již několikátou, dostal trest odnětí svobody s podmíněným odkladem do roku 2022,“ dodal Rybanský.

Fotogalerie
3 fotografie