Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oblíbený obvodní lékař Ján (†65) se nakazil koronavirem: Podlehl po službě v nemocnici!

Autor: jžk - 
22. ledna 2021
18:59

Na věčnost odešel lékař Ján Čopák ze slovenské Rožňavy. Oblíbený mezi pacienty zemřel jen pár týdnů poté, co vypomáhal na pohotovosti v nemocnici.

Oblíbený lékař bude chybět nejen jeho pacientům, ale především ženě Kataríně (62), dcerám a vnoučatům. Po těžkém boji s koronavirem zůstalo zdrcené rodině v srdci prázdno a žal. „V Rožňavě působil jako všeobecný lékař přesně třicet let a pomohl tisícům pacientů. Byli mezi nimi i policisté a hasiči, kteří teď podobně jako on také vypomáhají v první linii,“ vzpomíná podle serveru Čas.sk na svého muže manželka.

Podle slovenského zpravodaje Nový Čas koronavirus bolestivě překazil vánoční svátky celé rodině. „Dělali jsme v našich ambulancích všechno pro to, abychom se nenakazili. Nakoupili jsme si antigenní testy a každý týden se sledovali, snažili jsme se pandemii předejít a vydržet. To jen ale do 18. prosince, kdy odešel sloužit do nemocnice na pohotovost,“ popsala Katarína, která vlastní zubařskou ordinaci. „Pamatuji si, že byl pátek a test měl negativní, ale za čtyři dny dostal zimnici a pak už to šlo k horšímu,“ uvedla s tím, že nemoc měla u Jána prudký průběh.

Den po Štědrém večeru mu přišel pozitivní výsledek covid testu, začal postupně slábnout a nakonec se sám nechal hospitalizovat, když začal mít potíže s dýcháním. „Měl postižené plíce a každý den to bylo horší a horší. Skončil na plicní ventilaci a domů se už nikdy nevrátil,“ uvedla smutně manželka. Ta navíc veřejně sdílela prosbu o pomoc - po Jánovi zůstala jeho ambulance opuštěná.

Naléhavě hledáme všeobecného praktického lékaře pro dospělé do moderně a plně vybavené všeobecné ambulance s novým, moderním diagnostickým přístrojovým vybavením. Jde o třicetiletou stabilní, slušnou klientelu v Rožňavě se zhruba 2000 pacienty,“ napsala na svou facebookovou zeď. Na zesnulého tatínka zavzpomínala i jeho dcera Jana (39): „Táta byl workoholik, doktor tělem i duší. Bylo to jeho hlavní hobby a kromě toho ještě hudba, kdy hrával doma za klávesami a zpíval. To byl jeho relax po náročné práci.“

Řada lidí stále tvrdí, že covid-19 je vlastně jen taková chřipka. Možná těžší forma, ale prostě nová chřipka. Opravdu je tomu tak? Jaké jsou rozdíly mezi viry chřipky a koronaviry? Na pravou míru vše uvádí imunolog Zdeněk Zadražil.

Julie1 ( 22. ledna 2021 20:26 )

Absolutní nesmysl, aby lékaři 60 + sloužili v nemocnicích nenaočkovaní. Je to jako by šel voják do války bez přilby a zbraně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa