Na světě pobylo jen pár týdnů, pak nebohé miminko zavraždili! „V souvislosti s úmrtím dítěte na pražských Vinohradech kriminalisté zadrželi a následně obvinili čtyřiatřicetiletou ženu z trestného činu vraždy,“ potvrdila v úterý Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová. Zda se jedná o matku dítěte, není jasné, hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. „V současné chvíli je stíhána vazebně. K celé věci nebudeme poskytovat žádné další informace,“ dodala mluvčí.

K hlášenému bezvědomí u zhruba měsíčního miminka vyjížděli záchranáři 16. prosince dopoledne. „Na místo vyjela lékařská i záchranářská posádka a inspektor, i přes veškerou snahu se ani po půl hodině snažení nepodařilo u miminka funkci srdce obnovit,“ řekla Blesku tehdy mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Záchranáři následně zavolali policii.

Na místo dorazila také mordparta, která okolnosti podezřelého úmrtí zjišťovala, už tehdy bylo zřejmé, že miminko zřejmě zemřelo násilnou smrtí. CNN Prima News následně uvedla, že dítě zřejmě zemřelo kvůli nedostatku kyslíku, bylo uškrceno. 

Video
Video se připravuje ...

Na Vinohradech zemřelo 16. prosince miminko. Blesk.cz - David Malík