Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Simi málem oddělili hlavu od těla. V útulku ji zachránili, teď už pro ni hledají nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. ledna 2021
05:20

Něco tak strašného pracovníci Psího útulku U Šmudliny v Tachově nepamatují. Když se k nim loni v prosinci dostala fenka Simi (10 měsíců), kterou našli kolemjdoucí v lese u Cebivi, měla rovným řezem téměř oddělenou hlavu od těla. V útulku ale zabojovali o její život a teď už je ze Simi krásná, veselá fenka, plná elánu a naděje.

Provozovatelku útulku Gabrielu Jägerovou stav mladé kříženky německého ovčáka, šokoval. Zpočátku se domnívala, že jí to způsobil úvaz. Teď už si je ale jistá, že to Simi udělal někdo schválně. „V životě jsem se nesetkala s tak příšerným případem, nikdy jsem ještě na vlastní oči neviděla psa, kterému někdo podřízl krk. Tak hluboký řez až na hrdlo si nemohla způsobit sama,“ řekla.

Gabriela Jägerová přiznala, se s tak otřesným případem ještě nesetkala Gabriela Jägerová přiznala, se s tak otřesným případem ještě nesetkala | Jana Ulrichová

Tetanus a tasemnice

Jako by toho nebylo málo, ukázalo se, že má Simi tasemnici a navíc dostala tetanus. Fenka je ale obrovská bojovnice, i z tohoto vážného onemocnění, které u psů často končí smrtí, se dostala. „Všechno jsme dali do pořádku. Teď už je odčervená, odblešená, ránu na krku má už téměř zahojenou,“ řekla vedoucí útulku.

10 - Simi je krásná fenka, která ale potřebuje někoho, kdo se jí bude věnovat a dá jí výcvik 10 - Simi je krásná fenka, která ale potřebuje někoho, kdo se jí bude věnovat a dá jí výcvik | Jana Ulrichová

Užívá života

Trauma, kterým si Simi, prošla, ji naštěstí nijak nepoznamenalo. „Dovádí, hraje si, musíme ji stále usměrňovat, protože si ten život naplno užívá. Doufám, že se pro ni brzy najde nový domov,“ řekla vedoucí. Dodala, že případ řeší policie, se kterou se teď budou radit, zda už mohou Simi nabídnout k adopci. Nová rodina ale musí počítat s tím, že bude muset možná podstupovat nějaké úřední nebo právní kroky.

Potřebuje výcvik

Simi je výchovou nepolíbená, neuměla si ani hrát, neznala vodítko, každá manipulace s ní byla pro ni novinkou. Hodila by se proto pro někoho, kdo má zkušenosti s výcvikem psů, kdo s nimi umí pracovat a vychovávat je. Simi nepatří do konce, je zvyklá na teplo, má už hygienické návyky. Je vhodná do rodiny s většími, už odrostlejšími dětmi, ostatní psy nemá moc v lásce.

Simi si zpočátku neuměla hrát, teď ráda dovádí s míčkem Simi si zpočátku neuměla hrát, teď ráda dovádí s míčkem | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kteří by se chtěli Simi ujmout a poskytnout jí trvalý domov, se mohou hlásit buď telefonicky na čísle 724 583 768, nebo mohou psát na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

subrosa1976 ( 22. ledna 2021 19:43 )

Všechny lidský zrůdy bych nechala popravit, je to odpad a Země je stejně přelidněná. Držím palce Simi, je to skvělá zpráva!!!Kdybych neměla psa vzala bych si ji.

Ramita ( 22. ledna 2021 19:23 )

To je dobře, že se z toho pejsek dostal, jsou to opravdu dobré zprávy, kterých je pomálu.
Doufám, že ten kdo to pejskovi udělal se bude smažit v pekle! Přeju mu to nejhorší a neměl by dostat vakcínu, takový člověk si to nezaslouží!
Karma je zdarma a dotyčného co toto provedl potrestá!

Zobrazit celou diskusi