Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná studentka (†22) si zdřímla a už se neprobrala: Zabila ji epilepsie!

Autor: rc - 
18. ledna 2021
19:29

Tragicky zemřela před Vánoci studentka marketingu Maddie Gillová. Dvaadvacetiletá cílevědomá studentka, která pracovala na zubařské klinice, se po službě cítila vyčerpaná, tak si šla odpoledne zdřímnout. Už se neprobrala. Příčinou náhlé smrti měla být epilepsie.

Vánočních svátků se už nemohla dočkat Maddie Gillová z australského města Brisbane. Maddie studovala marketing na vysoké škole a pracovala na směny na zubařské klinice. Pátého prosince plánovala postavit stromeček a strávit příjemný čas se svými spolubydlícími. Ráno toho dne však měla směnu a při cestě domů zavolala své mámě Debře Tibbottosové, jíž řekla, že se cítí unavená.

„Zněla vyčerpaně. Řekla jsem jí, aby šla domů, najedla se a odpočinula si, že se bude cítit lépe,“ uvedla Debra pro britský deník Daily Mail. Maddie si opravdu šla lehnout, ovšem už se neprobudila. Zemřela ve spánku. Její spolubydlící o ni měli strach, tak nakoukli do jejího pokoje, kde ji našli bezvládnou.

Příčinou tragické a náhlé smrti studentky podle informací výše zmíněného britského deníku měla být epilepsie, která jí byla diagnostikována na základní škole. Ovšem záchvat neměla dlouhých šest let. „Vedla si tak dobře, celý svět se jí právě otevřel,“ uvedla Debra s tím, že Maddie se těšila, až ukončí své studium. Svou dceru popisuje jako cílevědomou studentku, která věděla, co chce. „Neustále se smála, milovala své přátele a rodinu a byla upovídaná. Prostě úžasná,“ dodala o své dceři s tím, že milovala tenis a hokej.

VIDEO: Co se děje v mozku při epileptickém záchvatu?

Zobrazit celou diskusi