Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ničivý požár na Šumpersku: Hasiči z hořícího domu zachránili člověka

Aktualizováno -
17. ledna 2021
18:30
Autor: ČTK - 
17. ledna 2021
12:23

Hasiči v neděli likvidovali požár rodinného domu v Lošticích na Šumpersku. V budově se nacházeli dva lidé, jednoho hasiči nalezli v hořícím a silně zakouřeném pokoji, vynesli ho a zahájili předlékařskou péči. Poté ho předali záchranářům, uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Podle policie šlo o devětapadesátiletého muže. Záchranářům se však nepodařilo jej zachránit.

Muž byl podle mluvčí zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanové nalezen v bezvědomí, hasiči a poté záchranáři jej resuscitovali, přivolán byl vrtulník. "Muž měl těžké inhalační trauma a mnohočetné popáleniny těla," uvedla Urbanová. Záchranářům se podařilo muže zajistit, byl napojen na umělou plicní ventilaci, při nakládání však měl další srdeční zástavu a již se ho nepodařilo oživit.

Hasiči uhasili požár v prvním patře objektu, vyhledali skrytá ohniska ve střešní konstrukci, dohasili je a prostor odvětrali. Druhá osoba byla z domu vyvedena před příjezdem hasičů. "Příčinu vyšetřujeme ve spolupráci s policií. Škodu předběžně odhadujeme na více než půl milionu korun," uvedla Balážová.

Policie jako příčinu nevyloučila technickou závadu, nedbalostní či úmyslné jednání. "Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, ta se bude odvíjet až na základě provedeného šetření a zjištěných skutečností," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Policisté s hasiči po dobu zákroku částečně uzavřeli Olomouckou ulici a dopravu odklonili přes okolní ulice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání