Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zběsilá policejní honička na Litoměřicku s tragickým koncem: Řidiče stála život

Autor: jel - 
16. ledna 2021
14:01

V sobotu v dopoledních hodinách policejní hlídka na dálnici D8 pronásledovala vůz, jehož řidič nereagoval na výzvy o zastavení. Do pronásledování se zapojil i policejní vrtulník. Muž, který měl uložen zákaz řízení, po několika kilometrech havaroval a skončil v poli, zraněním na místě podlehl.

Do pronásledování passatu se zapojilo několik hlídek i vrtulník. Jeho řidič zřejmě ujížděl proto, že měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel. „Po několika desítkách ujetých kilometrů řidič u obce Račiněves havaroval, jeho auto se několikrát obrátilo přes střechu a skončilo v poli,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Video  Zběsilá policejní honička na Litoměřicku s tragickým koncem: Řidiče stála život  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

K nehodě zřejmě došlo kvůli vysoké rychlosti, kterou řidič jel, okolnosti však budou ještě předmětem šetření. „Během pronásledování nedošlo k žádné kolizi s policejními vozidly,“ doplnil Vítek. Podle informací Blesku měl řidič v mrazivém počasí na voze letní gumy.

Passat se několikrát převrátil na střechu a skončil v poli, přes snahu záchranářů i policistů řidič podlehl vážným zraněním, která utrpěl.

 

1917 ( 16. ledna 2021 19:54 )

Spravedlivý trest a díky Bohu bez naší osvícené justice. Stát, čili daňoví poplatníci, tedy my, jen ušetří, za případnou "rekreaci" toho bezmozka!

offline ( 16. ledna 2021 16:36 )

Doufám, že než sednete za volant vystřízlivíte a dáte si aspoň týden detox. Pokud tedy nemáte už dávno zákaz řízení za řízení v tomhle stavu. Díky.

offline ( 16. ledna 2021 14:55 )

Chápu, že novinář, dokonce ani na Blesku nemůže napsat "s nejlepším možným koncem", ale toto je v Česku jediná možnost, kdy je jisté, že řidič neporuší zákaz řízení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání