Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladého běžce (24) v Havlíčkově Brodě srazil kamion: Při nehodě se převrátil

Mladíka srazil kamion, utrpěl vážná zranění.
Mladíka srazil kamion, utrpěl vážná zranění.  (Autor: ZZS KHK)
Autor: VaB - 
15. ledna 2021
10:11

Muž (24) si byl ve čtvrtek večer zaběhat u Havlíčkova Brodu. Domů muž ale už nedoběhl, srazil ho kamion a velmi vážně zranil. Nákladní vůz skončil na boku. Pro mladého muže musel letět vrtulník.

K vážné dopravní nehodě došlo ve čtvrtek v podvečer v Havlíčkově Brodě. Teprve čtyřiadvacetiletého muže, který si byl zaběhat, srazil na silnici kamion. Ten se po střetu převrátil na bok. Na místo okamžitě zamířila záchranná služba, hasiči a policisté. 

Vzhledem k vážnému stavu sraženého běžce se záchranáři z kraje Vysočina rozhodli povolat leteckou záchrannou službu. Přestože kraj Vysočina má „svůj“ vrtulník, lety v noci nemají povolené, na dlouhou trasu se tak museli připravit piloti a záchranáři ze vzdáleného Hradce Králové.

„Zraněnému muži poskytli zasahující týmy veškerou potřebnou péči a po stabilizaci zdravotního stavu jej letecky transportovali do traumacentra v královéhradecké fakultní nemocnici,“ uvedli hradečtí záchranáři.

Kamion po střetu s chodcem zůstal převrácený na boku mimo silnici. Řidič se zranil, do nemocnice ho přepravila pozemní posádka záchranné služby. 

Od nového roku se v České republice na několika stanovištích změnil provozovatel letecké záchranné služby. Zároveň s tím několik z těchto stanovišť mohlo zahájit noční provoz. K tomu je nutný speciální výcvik a použití brýlí na noční vidění. V noci mohla do té doby létat pouze policie a armáda. Ta obsluhovala celkem čtyři stanoviště.

Vzlet hradeckého Kryštofa 6 k vážné nehodě byl prvním mezikrajským letem absolvovaným v noci. 

Video Středočeští policisté zasahovali ve středu v podvečer u smrtelné nehody těsně za hranicí hlavního města, kde zemřel řidič pod koly nejspíše vlastního kamionu. - CNC/David Malík
Video se připravuje ...

wilddog ( 15. ledna 2021 11:07 )

Záliba běhat na sněhu po silnici, která je kvůli sněhovým valům zužena-fajn, chápu, že to jsou zřejmě lokální fotbalisti udržující fyzičku. Ale proč většina z nich ještě navíc běží po špatné straně silnice a kompletně v černém to už moc nechápu. Riskantní..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání