Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Berlusconi má problémy se srdcem. Bývalý italský premiér musel v Monaku do nemocnice

Autor: ČTK - 
14. ledna 2021
17:40

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi je v nemocnici kvůli problémům se srdcem. Tisku to sdělil jeho osobní lékař Alberto Zangrillo. Berlusconi, který poslední dobou pobývá na jihu Francie, byl hospitalizován v Monaku. Podle Zangrilla nebyl bývalý premiér převezen do Itálie z opatrnosti, napsala agentura AFP.

V pondělí Zangrillo konstatoval u Berlusconiho zhoršení zdravotního stavu. Lékař následně nařídil odvoz do nedaleké nemocnice v Monackém knížectví, kde byl bývalý premiér vyšetřen. Podle Zangrilla vyšetření zjistilo problémy se srdeční arytmií. „Za pár dnů by měl být doma,“ domnívá se lékař.

Silvio Berlusconi Silvio Berlusconi | Reuters

Nejsou to první zdravotní problémy bývalého premiéra, kterému bude letos v září 85 let. Vloni v září byl Berlusconi hospitalizován kvůli komplikacím souvisejícím s nemocí covid-19. V roce 2016 se podrobil závažné operaci srdce a v roce 2019 pak operaci střeva. Na konci 90. let byl Berlusconi operován kvůli rakovině prostaty.

Nemoci Berlusconi využíval i ve své dlouhé politické kariéře. V roce 2010 na předvolebním mítinku například slíbil, že jeho vláda porazí rakovinu. Kritici bývalého premiéra ale poukázali na to, že za jeho vlády klesly vládní investice do lékařského výzkumu.

Zobrazit celou diskusi