Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trumpovy děti se stěhují za tátou na Floridu. Ivanka koupila pozemek, prchá i Donald jr.

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
14. ledna 2021
20:40

Nejstarší syn dosluhujícího prezidenta Spojených států Donalda Trumpa po letech opouští New York. Donald mladší s přítelkyní půjdou ve stopách Trumpovy rodiny a přesídlí zřejmě na Floridu, tam se po konci prezidentury chystá i Trump s manželkou. Pozemek ve „slunečném státu“, jak se Floridě přezdívá, koupila i prezidentova dcera a poradkyně Ivanka Trumpová s manželem Jaredem Kushnerem, informoval deník Daily Mail.

„V New Yorku by nás umučili,“ postěžovali si podle zdroje Donald mladší s přítelkyní, moderátorkou Kimberly Guilfoyleovou. Podle listu New York Post by se měli stěhovat do města Jupiter na severu Floridy. Jeho sestra Ivanka s rodinou si pořídila pozemek v Miami a prezident se už příští týden odebere do svého sídla v Mar-a-Lago.

Poradkyně prezidenta Trumpa Ivanka Trumpová s bratry Ericem a Donaldem mladším a otcem. Poradkyně prezidenta Trumpa Ivanka Trumpová s bratry Ericem a Donaldem mladším a otcem. | Reuters

Donald mladší se podle všeho obává návratu do New Yorku po událostech v Kapitolu, kam ve středu 6. ledna vnikli prezidentovi příznivci. Při násilnostech v budově amerického Kongresu zemřelo pět osob, incident vedl k druhé ústavní žalobě proti Trumpovi, prezident je obviněn z „podněcování vzpoury“. Trump se tak stal prvním prezidentem, proti němuž zákonodárci proces odvolání z funkce vedou podruhé.

Přítelkyně už byla obhlídnout domy

Setkání s Trumpovými fanoušky, které probíhalo před vpádem do Kapitolu, se účastnil také Donald mladší. I on po otcově boku burcoval dav, snad i proto se nyní obává návratu do převážně demokratického New Yorku. Na rozdíl od své sestry nedostal funkci v otcově administrativě a nepřestěhoval se do Washingtonu. Místo toho létal mezi New Yorkem, Bílým domem a Floridou.

Guilfoyleová už si dokonce na Floridě byla prohlížet domy, které by jí a Donaldovi mladšímu vyhovovaly. Oba však odmítl případné stěhování komentovat. „Neexistuje žádná šance, že by v současné situaci zůstali v New Yorku, lidé by je umučili na ulicích,“ komentoval pro New York Post známý páru.

Na Floridu míří i Tiffany Trumpová

Další přátelé uvedli, že „Don a Kimberly se stěhují, protože během pandemie New York opustilo spoustu jejich kamarádů“, reportéři zase vyzdvihli fakt, že na Floridě se platí menší daně. Po domku na Floridě se poohlíží i prezidentova jediná dcera z druhého manželství Tiffany Trumpová. S přítelem Michaelem Boulosem zatím žije v Miami v hotelu, ve městě by ale chtěli koupit dům, potvrdil zdroj pro Daily Mail.

Video  Trumpovi příznivci řádili v Kapitolu: Čtyři mrtví, infarkt v davu a Biden završil výhru  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi