O přítomnosti nejmladší dcery Chaplina na natáčení Slavností sněženek se sem tam někdo z herců zmíní. „Jednoho dne přijel na natáčení exteriérů v lese ve Slavnostech sněženek svým Saabem. Vystoupila s ním půvabná žena, dcera Charlie Chaplina. Ne Geraldina, ale prostě jedna z nich, řekl bych, že Josephine. A my z toho byli per plex,“ vzpomíná Hanzlík. Ale nebyla to Josephine, ale nejmladší dcera Charlieho Annette, které se říkalo Annie. 

Jiří Menzel na to nonšalantně: hodná holka, moje kamarádka, přijela se na nás podívat. Jenže tehdy neexistovaly cateringy, my byli sami v pustém lese, bez jídla i bez pití, a jediné, čím ji šlo pohostit, bylo kafe. Tak tam Jiří na plynové bombě vařil kávu a učil Chaplinovu dceru, jak musí nejdříve nahřát hrneček, aby to mělo správnou chuť,“ směje se.

VIDEO: Olga Menzelová jako antická bohyně! Jak se má její manžel Jiří? 

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová jako antická bohyně! Jak se má její manžel Jiří? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Půvabná černovláska ale nebyla jen režisérova kamarádka, ale tehdejší přítelkyně! „S Chaplinovou dcerou Jirka žil, asi rok a půl nebo dva, když se natáčely Sněženky. A když později přijela do Zlína na festival, tak jsme společně byli na večeři,“ překvapila Olga Menzelová, když popisovala archivní snímky svého muže pro Showtime na Prima CNN News. 

Vdova po oscarovém režisérovi se pochlubila dalšími fotkami, na kterých je Jiří s manželi Milošem (✝86) a Martinou Formanovými nebo s hollywoodskou star Seanem Connerym (✝90). „Tak věřím, že tam nahoře mají kluci parádní večírek,“ okomentovala fotky Olga. 

VIDEO: Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky!

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií