Policisté po surovci pátrali od středy 6. ledna, kdy na ženu zaútočil ve stanici Prosek. Ve čtvrtek konečně spadla klec! „Pražští policisté dnes (ve čtvrtek, pozn. red.) krátce po deváté hodině ráno omezili na osobní svobodě v Praze 5 podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení seniorky v metru,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Muže poznal revizor dopravního podniku a hned ho nahlásil na linku 158. 

Muž je nyní stíhán za výtržnictví a ublížení na zdraví, soud ho poslal do vazby. „Do současné chvíle se nepřihlásil žádný ze svědků události. Z tohoto důvodu znovu žádáme veřejnost, pokud jste tento incident viděli, kontaktujte prosím linku 158,“ požádal v pátek Hrdina.

K incidentu došlo poté, co seniorka nastoupila do vagonu metra a potřebovala se posadit. „Já nevydržím stát, musím si sednout,“ řekla pro TV Nova. Požádala tedy mladíka, zda by jí neuvolnil místo, ten ale zareagoval brutálním útokem. „Hned mě začal třískat, vůbec nic neřekl. Mlátil mě ze všech stran, hlava nehlava. Rozbil mi brýle a tím pádem jsem nic neviděla,“ řekla televizi napadená žena. „Uviděla jsem dva muže, kteří mě šli bránit. Jeden šel proti němu a jeden mi podával brýle,“ dodala seniorka.

Video
Video se připravuje ...

Takto policisté zajistili muže podezřelého z napadení seniorky. Policie České republiky

Málem ho zadržel

Jeden z cestujících také poté útočníka pronásledoval ven z vagonu, surovce srazil na zem a chtěl s ním počkat na příjezd policie. Už bylo téměř vyhráno, kdyby hrdina držící zločince na zemi nenechal svůj batoh i s doklady v soupravě metra. Na chvíli muže tedy pustil, protože nechtěl, aby vlak odjel s jeho věcmi. Už ale nestihl vystoupit. Útočník zůstal na nástupišti, kde si prostě počkal na další vlak. Zachytily ho tam ale bezpečnostní kamery, policie díky tomu zná jeho podobu.

Napadenou ženu museli ošetřit záchranáři kvůli zranění obličeje. Brýle v hodnotě více než tří tisíc korun, které měla napadená na sobě, byly útokem zničené.

Video
Video se připravuje ...

Muže, který zmlátil stařenku, eskortují k soudu. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií