Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Táta dvou dětí měl znásilnit a zavraždit mladou studentku: Média mu přezdívají Polský řezník

Autor: jel - 
13. ledna 2021
16:11

Studentka filosofie Libby Squireová (†21) z anglického Sheffieldu byla znásilněna a zavražděna v lednu roku 2019. Za její smrtí stojí pravděpodobně otec dvou dětí Pawel Relowiczk (26), původem z Polska. Soud s ním proběhl tento týden, svou oběť měl podle kamerových záznamů vyhlídnutou.

Dívka byla 31. ledna 2019 ve studentské oblasti města nazvané Hull a podle všeho byla velmi opilá a nebyla proto vpuštěna do jednoho z tamních nočních klubů. Několik svědků uvedlo, že ji vidělo válet se po zemi ve sněhu a že se jí pokoušeli pomoci. Podle žalobce Richarda Wrighta byla v tu noc velmi zranitelná a zřejmě i podchlazená, protože nebyla dostatečně oblečena vzhledem k počasí, jaké tu noc panovalo.

Záběry z bezpečnostní kamery ukázaly, že se Relowiczk tu noc také pohyboval v oblasti a podle Wrighta si vyhlížel oběť. Podle záběrů vystoupil ze svého auta, minul slečnu Squireovou a přešel silnici. „Myslím, že dospějete k závěru, že ve skutečnosti uviděl Libby a všiml si, v jak opilém a zoufalém stavu je, a vybral si ji jako oběť, poté však přešel silnici, aby to vypadalo, že ji neviděl a kráčí dál,“ uvedl žalobce u soudu. 

Na videu je vidět, jak dívku sledoval a poté opět přešel silnici a chvilku se s mladou dívkou bavil. Ta poté nasedá do svého auta, ze záběrů není zřejmé, zda tam nastoupila dobrovolně, či k tomu byla donucena, její náramkové hodinky se však později našly na místě a byl u nich přetržený řetízek. 

Následně dvojice z auta vystoupila u nedalekého hřiště a zmizela z dohledu kamery, o sedm a půl minuty později se Relowiczk vrátil do auta, byl už ovšem sám. Svědek Sam Alford, který žije nedaleko hřiště, u soudu řekl, že slyšel několik pronikavých ženských výkřiků přicházejících od řeky a poté viděl někoho odtamtud utíkat.

„Předpokládám, že dospějete k závěru, že výkřiky byly Libbyiny a utíkající osoba byl obžalovaný,“ uzavřel pan Wright. Soud s mužem, jemuž britská média přezdívají Polský řezník, bude i nadále pokračovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání