Policisté po surovci pátrali už od středy 6. ledna. Ve stanici Prosek nastoupila  seniorka do vagonu, špatně vidí a k chůzi používá hůl, proto se chtěla posadit.  Na sedadle ležel muž a celé ho zabíral. „Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk. 

Zapomenutý batoh

Cestující, který incident viděl, to nenechal jen tak. Neváhal a okamžitě přispěchal seniorce na pomoc. Útočník z metra vystoupil, jeden z cestujících pak surovce shodil na zem a chtěl s ním počkat na příjezd policie. Už bylo téměř vyhráno, kdyby hrdina držící zločince na zemi nenechal svůj batoh i s doklady v soupravě metra. 

Dveře soupravy se už pomalu začaly zavírat, muž pustil zločince a utíkal zachránit své věci, o které nechtěl přijít. Surovec počkal na nástupišti na příjezd dalšího metra, mezitím jeho tvář zachytila kamera. 

Napadenou ženu museli ošetřit záchranáři, kvůli zranění obličeje. Brýle v hodnotě více než tři tisíce korun, které měla napadená na sobě, byly útokem zničené. Policisté poprosili o pomoc při pátrání veřejnost, ve čtvrtek pak zadrželi podezřelého. „Na linku 158 zavolal všímavý revizor Dopravního podniku, který ho díky medializaci poznal,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina ve čtvrtek dopoledne. Muže, který odpovídá popisu útočníka, chytli v Praze 5.