Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zdravotnice (†25) dostala covid-19 pár dní před plánovaným očkováním: Vakcinace se nedožila

Autor: jžk - 
15. ledna 2021
21:07

Pětadvacetiletá Lauren Jonesová z Llwynypii ve Walesu se jen jela nechat zkontrolovat do nemocnice, když se jí špatně dýchalo kvůli koronaviru, kterým v prosinci onemocněla. Nikoho ani nenapadlo, že by mu následujícího dne mohla podlehnout.

Lauren (†25), která měla nárok na vakcínu proti covidu-19 jakožto pracovnice ve zdravotnictví, se v prosinci nakazila i s rodiči jen několik dní před očkováním. Na Štědrý den se její stav začal zhoršovat a o několik dnů později se rozhodla zajet do nemocnice, aby se nechala prohlédnout. Svým rodičům, Karen a Paulovi ještě řekla, aby se nebáli, aniž by si kdokoliv z nich uvědomoval, že je to naposledy, co spolu mluví.

„Byli jsme s ní oba, když přišla na svět, a stejně tak, když z něj odcházela,“ řela pro BBC Karen Jonesová. Lauren byla nejmladší pacientka hospitalizovaná s covidem, kterou v nemocnici v Llantristant dosud měli. „To není statistika, do které byste chtěli zahrnout svou dceru,“ dodal zarmouceně Paul.

Mladá žena opustila tento svět 30. prosince 2020 v ranních hodinách. Zdrcení rodiče proto apelují na všechny, kdo neberou virus vážně: „Nechceme, aby někdo ztratil dítě nebo příbuzného, ale dokud nebudou poslouchat, tak to nikdy neskončí, musíte začít poslouchat...“

Podle čísel z Úřadu pro národní statistiku je každé třetí úmrtí v Anglii spojováno s koronavirem. Lauren byla zdravá až na svůj vysoký krevní tlak, což podle studie s 2900 pacienty v Číně dvojnásobně zvyšuje riziko úmrtí na covid-19. I přesto je v Anglii smrt jedince pod 50 let vzácné, za listopad a prosinec to bylo 6% z celkového počtu úmrtí na covid.

Podle Národní zdravotní služby v Anglii se úmrtnost mladých zdravých jedinců postupem času zmenšuje, oproti první vlně pandemie, přičemž odborníci tvrdí, že je to díky lékařům, kteří se v boji proti koronaviru zdokonalili.

a-z- ( 16. ledna 2021 20:12 )

Lauren by musela dostat minimálně trojitou dávku.

priserak77 ( 16. ledna 2021 10:47 )

Tak tady se ukázala povaha lidí v ČR, každý se do obezního člověka jenom kopne. Tak fajn, já si také kopnu (ale obezní nejsem). Lidi jako jste vy (většina diskutující pod tímto článekem) jste možná hubení a krásní, ale duševně jste mrzáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa