Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Holčička (11) trpí vzácnou vrozenou vadou: Srdce jí vyčnívá z hrudi!

Autor: rc - 
14. ledna 2021
18:08

Srdce z hrudi vystupuje Virsaviye Borun-Goncharové. Jedenáctileté holčičce se v děloze její matky nevyvinul správně hrudní koš a břišní svaly. Lékaři její matce již během těhotenství sdělili, že holčička zřejmě během těhotenství nebo porodu zemře. Ovšem malá bojovnice všechny překvapila, dnes jí je už 11 let!

Virsaviya Borun-Goncharová z americké Floridy se neměla dožít porodu. Holčička trpí vzácnou vrozenou ektopií. Již v děloze se jí špatně vyvinul hrudní koš a břišní svaly, což způsobilo, že jí srdce vystupuje z těla a je chráněno pouze kůží! Virsaviya však o svůj život bojovala a oslavila již jedenácté narozeniny! „Je skutečný zázrak a miluju ji takovou, jaká je. Ona je absolutně unikátní. Je jedna z milionů,“ uvedla její matka Dari pro britský deník Metro.

 „Její bratr Ervin miluje, když se může přiblížit ke srdci své setry a dotknout se ho,“ dodala Dari s tím, že její dcera miluje dokonce tanec, ráda zpívá a hraje si se svými kamarády. Ovšem Virsaviya musí být opatrná, aby se do srdce neuhodila. Mohlo by to být pro ni dokonce smrtelné!

„Pro Virsaviyu není snadné žít se srdcem na vnější straně hrudi, protože je skutečně odhalené a křehké, protože je těsně pod povrchem kůže,“ uvedla její máma Dari s tím, že Virsaviya většinou nosí „ochranný hrudník.“

VIDEO: Jak spolu komunikují buňky na dálku a jaký vliv to může mít na léčbu leukémie?

frantacizek ( 14. ledna 2021 21:33 )

chudinka..

Zobrazit celou diskusi