V pondělí 11. ledna ČT odvysílala první díl Hlavy Medúzy a dočkala se velkého zájmu. Stala se nejsledovanějším pořadem večera s 1 680 000 diváky a nechala za sebou Specialisty na Nově (díl od 20:20 sledovalo 835 tisíc diváků, následující díl 1 015 000 diváků) i Sestřičky na Primě (716 tisíc diváků).

Ovšem oamžitě po skončení se na facebooku rozjela živá diskuze diváků o tom, co se povedlo a co naopak moc ne. „Hrůza, strašný scénář, dialogy, a ještě horší režie. Ani vesměs dobří herci to neměli šanci zachránit. Policie Modrava si hraje na severskou detektivku z Brna,“ zhodnotil drsně nový počin jeden z diváků.

Často se opakovalo několik výtek, některé mířily přímo na režiséra Filipa Renče (55) a jiné zase kritizovali výkon hlavní představitelky Jitky Čvančarová, která byla podle mnohých nevhodně zvolena. Zdálo se ale, že často byly názory ovlivněny i tím, že divák tyto osobnosti zkrátka neměl rád ani v minulosti. „Čvančarová - trapně rádoby drsňačka?“ nechápali

„Seriál nestojí za nic. J. Čvančarová se na roli nehodí, se svými proporcemi působí směšně. Postavy jsou opsané z jiných kriminálek. F. Renč už na to nemá, urcitě ne na toto téma,“ mínil kdosi v diskuzi, ovšem našli se i tací, kdo s tímto pohledem nesouhlasili. „Zatím docela dobrý. Čvančarová se mi líbila a Dvořák výborný ako vždy,“ napsal jeden z diskutérů a chvála na Jiřího Dvořáka se objevovala vícekrát.  Nebýt Uriaše nebylo by to nic extra,“ připomněla další divačka jeho roli z pohádky Anděl Páně.

VIDEO: Jitka Čvančarová s manželem na Českém Lvu: Nabarvené ptáče ji jiný vesmír

Video
Video se připravuje ...

Jitka Čvančarová s manželem na Českém Lvu: Nabarvené ptáče ji jiný vesmír David Turek, Jan Jedlička

Hodně fanoušků České televize pak seriál porovnávalo i s jinými díly, například s Labyrintem, kde prý »Medúza« zatím rozhodně pokulhávala. „Ale zatím se to rozjíždí. Na soudy daleko,“ mínil někdo s tím, že se vše jistě ještě rozjede.  „Epizoda nebyla špatná, ale ten závěr byl...brutální... vypadá to na další promyšlený seriál na ČT, “ chválil další divák.

Často byl kladně hodnocen také herecký výkon Karla Heřmánka ml. (31). „Snad akorát Heřmánkovi jsem toho psychopata fakt věřila,“ přemítali lidé v diskuzi a připomínali, že mladý herec podobně náročné role zvládal již v jiných projektech a naopak prý zatím nehrál »nic normálního«.

Zážitek ale mnoha divákům kazil jeden zvláštní detail. „A co má Michal istenik s hlasem?“ podivovali se hned několik lidí a někdo dokonce zvažoval, že mohl být herec předabovaný. Přece jen 'Edu' z Mostu! už všichni fanoušci České televize znají a mají ho rádi. Jenže tentokrát jim připadal »mutující« a někdo ho nazval i »přiškrceným tenorkem«. Kvůli tomu občas Hlava Medúzy prý dokonce působila spíše jako parodie než skutečná detektivka. 

VIDEO: Bude další Most! a Marie Terezie? Šéf programu ČT Fridrich v Blesku

Video
Video se připravuje ...

Bude další Most! a Marie Terezie? Šéf programu ČT Fridrich v Blesku Petr Macek

Fotogalerie
34 fotografií