Známý spisovatel se netajil jistým nadhledem ohledně pandemie koronaviru, kterou donedávna bral s jistým odstupem a nebral ji vážně ani tehdy, když se jím nakazila jeho dcera Adela spolu s manželem Viktorem. Paradoxně to, čemu nepřikládal až takovou vážnost, se mu vymstilo.

V hodině dvanácté ho lékaři v prosinci hospitalizovali s onemocněním covid-19. V nemocnici si poležel i během vánočních svátků.

Předtím jsem si říkal, že se nemám čeho bát, vždyť jako sedmdesátník jsem na tom kondičně velmi dobře. Sportuji, nemám problém udělat sto kliků, chodím se koupat do ledové vody, co se mi může stát?! A stalo se,“ přiznal již s pokorou v rozhovoru pro slovenský Nový Čas Banáš, který se z choroby doléčuje doma. Rozhovor sám sdílel i na sociální síti.

VIDEO: Vzpomínky, jak zasnoubená Adela Banášová sundala prsten: Jaký to mělo význam? 

Video
Video se připravuje ...

Zasnoubená Adela Banášová sundala prsten: Jaký to má význam? David Turek, Jan Jedlička

To uvědomění si, že jsou zde i jiné ruce, mocnější než ty naše, je pro mě potvrzením toho, co jsem si velmi nechtěl připustit,“ přiznává po nemilé zkušenosti autor a dodává:

„Není to tak, že bych covid podceňoval, ale nevěřil jsem, že mně se může něco stát. Ale nemoc neberu jako porážku, spíš jako otcovský pohlavek. I ty dobrotivé rodičovské pohlavky dnes vnímám jako dar. Covid jsem však nikdy nezpochybňoval, jen jsem kladl otázky, na které jsem bohužel nedostal odpovědi,
“ tvrdí nyní spisovatel. 

VIDEO: Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne...

Video
Video se připravuje ...

Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne... David Turek

Fotogalerie
30 fotografií