Ještě na Nový rok to vypadalo, že potomci obou kamarádek si dají na čas. Pak události nabraly rychlý spád. „Termín jsem měla druhého ledna a Anetka se tím opravdu řídila, na svět přišla ve Stodské nemocnici v 5:48 hodin ráno,“ řekla maminka Monika.

To už ale do stejné porodnice dorazila i Markéta, která měla termín porodu až o týden později. „Kubík asi nechtěl čekat, když už se mu tady narodila kamarádka,“ vtipkovala Markéta. Synka přivedla na svět ve stejný den v 15:40 hodin.

Sestra u porodu

U porodu obě maminky podporovali nastávající tatínkové, a také porodní asistentka Lucie.Ta je zároveň i Moničinou sestrou! „Také moje velmi dobrá kamarádka, takže jsme rodily opravdu v takovém klidném, rodinném prostředí,“ dodala Markéta.

Obě mladé maminky teď budou moci ke společným akcím přidat i oslavu narozenin svých dětí Anetky a Jakuba, každý rok druhý lednový den.

Třídní sraz v porodnici

Aby náhod nebylo málo, porodily ve Stodské nemocnici na stejném oddělení v ten den také dvě bývalé spolužačky obou kamarádek. Jedna s nimi chodila na základní školu do stejné třídy, druhá o rok výš.

Na svět tak přišli k Anetce a Kubíkovi i Natálka a Mateo. „Maminky žertovaly, že tu mohly uspořádat třídní sraz,“ dodal s úsměvem mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Zákaz nevadil

Zákaz návštěv kvůli  koronavirové epidemii maminkám nakonec ani příliš nevadil. Jednak se všechny navzájem znaly, a také se v klidu zotavovaly. „Bylo příjemné, že byl klid a odpočinuly jsme si,“ dodala Monika.

Anetko, vstávej!

Anetku doma netrpělivě očekával tříletý bráška Davídek. Na sestřičku se moc těšil, chtěl si s ní hned hrát. „Vysvětlili jsme mu, že je ještě maličká, a na hraní s ní bude muset chvíli počkat, až povyroste. Tak alespoň chodí k její postýlce, a říká jí, aby už vstala, že je den,“ usmívala se maminka Monika.

První holčičky

Anetka Šlesingerová se stala prvním letošním stodským miminkem a první letošní holčičkou narozenou v nemocnicích zřizovaných Plzeňským krajem. Vůbec prvním dítětem v kraji i v celé republice pak byla Viktorka narozená minutu po půlnoci 1. ledna v plzeňské fakultní nemocnici.

VIDEO: Co cítí miminko v děloze.

Fotogalerie
12 fotografií