Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nebezpečné silniční radovánky na sněhu: Policisty zaměstnávají drifteři

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: David Malík)
Autor: VaB - 
11. ledna 2021
10:28

Vsetínští policisté se potýkají s řidiči, kteří se snaží „vylepšovat“ na sněhu svůj jezdecký um. Jenže jejich chování je na silnici nebezpečné, jezdí totiž na hlavních silnicích. Policie je nekompromisní a takové jednání netoleruje.

S čerstvě napadeným sněhem jsou spojené dopravní nehody, ale také silniční radovánky. Řidiči se svými vozy vyjíždí na silnici „trénovat“ či si užívat. Právě s tímto problémem se v současné době potýkají policisté ze Zlínského kraje na Vsetínsku.

V okolí Velkých Karlovic totiž jezdí riskující řidiči a vyznavači driftování. Jde o poměrně organizovanou skupinku, k jízdě využívají hlavní silnici ve směru ke státním hranicím, přes obec Soláň či na Kohútku.

„Byť je velmi obtížné přistihnout tyto nezodpovědné řidiče přímo při jízdě, neznamená to, že by policisté takovéto chování tolerovali. Neustále monitorují inkriminované úseky a také díky veřejnosti se jim mnohdy daří ukončit tuto nebezpečnou činnost ještě dříve, než ,driftaři' vyjedou,“ informuje policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policistům se v uplynulých dnech podařilo zkontrolovat hned několik takových řidičů, u kterých zadokumentovali na tři desítky případů porušení dopravních předpisů, a dokonce i současných vládních nařízení. „I v následujících dnech se na kontrolu zasněžených úseků, které ,driftaře' i z dalekého okolí tak lákají, zaměříme,“ zakončuje Jaroš.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání