Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kritička Ina T.: Nejstylovější momenty a módní trapasy oslavenkyně Kate Middletonové

/
  • Ina T. hodnotila modely oslavenkyně Kate Middletonové
    11. ledna 2021 ● 05:15

    Je označována za pomyslnou spásu královské rodiny a právem též patří mezi britské ikony stylu. Kate, která právě slaví 39 narozeniny, vrátila monarchii lidskou tvář, a přes svůj neurozený původ je obdivována za aristokratickou noblesu, která jí však neubírá na sympatiích lidu.

    Přes zmíněné klady a módní instinkt však musím dodat, že i vévodkyně z Cambridge, původně pohrdavě přezdívaná "Waity Katie", má za sebou řadu módních omylů. Proběhlé chyby však nenarušují statiku piedestalu, na který ji módní svět staví, neb jsou vyváženy zásadními stylovými momenty inspirující ženy po celém světě. Ukazují její přerod v oblíbenou postavu spojeného království s osobním vytříbeným vkusem, který se zrcadlí v téměř bezchybném výběru outfitů.

  • 1.

    Šaty, jež způsobily mezinárodní trapas. 5

    Kate se při oficiální návštěvě Šalamounových ostrovů snažila dostát zvyku a vzdát hold hostitelské zemi vynesením tradičních místních šatů. Jejich barevný potisk však patřil ke koloritu zcela jiného místa, a to tichomořských Cookových ostrovů. Ač se to místní snažili brát s nadhledem, mezinárodní faux pas bylo na světě a média se jím nadšeně zabývala. Pro lepší představu, je to jako by k nám Kate dorazila na oficiální návštěvu v tradičním maďarském kroji.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia
  • 2.

    Pohodlí na úkor přání královny. 3-

    Dlouhé roky se tvrdí, že je britská královna odpůrkyní bot na platformě. Ač jsou mnohem pohodlnější než jehlové podpatky, nemají pro protokol patřičnou eleganci ani noblesu. Kate je proto nosí hlavně na cestách a při příležitostech, kde královna není osobně přítomna. Pokud je vezme na událost, kde se spolu potkají, bere se její volba jako přehmat, který královnu jisto jistě popudí.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 3.

    Zbytečné problém se šaty. 4

    Vévodkyni z Cambridge několikrát zradily její vlastní šaty. Ať už je to oblibou především vzdušných materiálů či lehkým experimentováním s délkami, faktem je, že vítr několikrát odhalil její křivky, které pohotově zachytili fotografové. U těchto nechtěných trapasů nechápu především to, proč si Kate po vzoru královského zvyku do lemu šatů nenechá všít drobné šatní závaží, které přešlapu snadno zabrání.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 4.

    Trapas s halenkou. 3

    Hedvábná, vázačkou na mašli doplněná fialová blůza Gucci představuje klasický kousek elegantního šatníku, jež zaslouží chválu, nebýt však toho, že ji Kate oblékla opačně. Což potvrzují nejen manžety na od ramen nařasených rukávech, ale též knoflíky na předním dílu, které mají být na zádech. Což byl zřejmě prvek, který vévodkyni zmátl. Kombinace se splývavými volnými kalhotami střihu palazzo, kterými nahradila pro ni typičtější, přiléhavější linie kalhot je však nesmírně povedená. A chybu lze považovat za úsměvný důkaz faktu, že je Kate jen člověk jako my ostatní.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 5.

    Omyl nebo rebelie? 4

    Královský protokol má svá jasná pravidla, a ač se je snaží vévodkyně dodržovat, čas od času drobnou chybu udělá. Zmíněným prohřeškem byla délka róby, kterou vybrala na oslavu královniných 90. narozenin. Vysoce elegantní kabátové šaty se zvýrazněnými rameny, límcem jemně kopírujícím úzký krk a krajkovým lemováním po celé délce šatů končí nad koleny, čímž odhalují více, než je dle královského dress-code dovoleno. Že by to od vévodkyně byla malá rebelie, testující pružnost hranic protokolu monarchie?

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 6.

    S kabáty to umí. 1

    Za stylové lze označit většinu kabátů, které si Kate nechává upravit či ušít přímo na míru. Podzimní i zimní svrchníky jsou ve většině případů dokonale vypasované, potrhující pas její štíhlé postavy, pracujíc s detaily kapes, límce či dvouřadým zapínáním. Jedním z nejpovedenějších je pak fascinující model Mulberry v odstínu baby blue s rameny zakrývající všitou pelerínou, zaobleným propracovaným límečkem a páskem vyzdvihujícím její štíhlost. Dokonalé střihové řešení i profesionální krejčovina dělají z kabátu umělecký skvost.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 7.

    Civilní ale sofistikovaná. 1

    Kate inspiruje i svými denními outfity, které napodobují ženy po celém světě. Kombinace švestkové a khaki zelené se ukázala jako neotřelá a navíc cenově dostupná. Pletený svetr s vroubkovaným výstřihem i zelené splývavé kalhoty střihu cullotes jsou z běžného řetězce a vyšly vévodkyni na lidovou částku kolem 3500,-. Dotyk luxusu outfitu dodala vínová kabelka Chanel a lodičky s třásněmi od značky Tod's. Ač minimalistický styling postrádá výraznější doplňky, je zosobněním civilní noblesy.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 8.

    Recyklovaná róba pro princeznu. 1

    Doslova pohádkovou róbu vynesla na udílení cen BAFTA, jejíž dress code byl v tématu udržitelnosti a recyklování oblečení. Sama vévodkyně zadání dodržela a vynesla šaty od módního domu Alexander McQueen, kterou už dříve oblékla v Malajsii v roce 2012. Pod prsy přestřižené šaty empírového střihu vynikají jemně rozšiřující se působivou siluetou, detailní zlatou výšivkou a nařaseným živůtkem v dekoltu. Téma udržitelnosti je navíc Kate blízké a není vzácností vidět ji v modelech, které již dříve na společenskou akci vynesla.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 9.

    Umění nosit klobouk. 1

    Ne každému pokrývky hlavy sednou a též ne každý je dokáže umně vynosit. Ani jedno se naštěstí netýká vévodkyně z Cambride, která navštěvuje společenské akce, jež klobouk přímo vyžadují. Výjimkou nejsou ani prestižní dostihy Royal Ascot, kam dorazila v tylovém vyšívaném kompletu v odstínu baby blue od Ellie Saab. Halenka s krajkovou vsadkou, vázačkou a transparentními rukávy zastrčená do tylové puntíkaté sukně tvoří dokonale romantický a něžný celek, který svojí osobitostí hravě unese. Stejně jako originální klobouk doplněný textilní květinou z dílny legendárního modisty Philipa Treacyho.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 10.

    Záplava flitrů neomrzí ani podruhé. 1

    Splývavá tylová róba v tělovém odstínu s lodičkovým, šíji prezentujícím výstřihem a jemnými do volánu přecházejícími rukávy staví na efektu lesku flitrů a křišťálů Swarovski. Decentní a vznešená róba dokonale vystihuje nositelčinu noblesu a Kate bylo zřejmě i kvůli pořizovací ceně líto nechat šaty po první společenské akci ležet ladem. Stejně jako u jiných modelů i tento vynesla na další událost a u veřejnosti i u mě svým uvědomělým přístupem k udržitelnosti získala body.

    Kate Middleton
    Autor: profimedia

  • 11.

    Video: Takřka celá královská rodina poděkovala zdravotníkům a popřála k Mezinárodnímu dni sestřiček

    Video
    Video se připravuje ...

    Takřka celá královská rodina poděkovala zdravotníkům a popřála k Mezinárodnímu dni sestřiček Instagram Kensington Royals

  • 12.

    Fotogalerie
    83 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Marketa Nováková: Blbka zas hodnotí. Radši si sundej tu věc z hlavy

(11. 01. 2021 18:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy