„Opravy ulice si vyžádají zásadní změny v organizaci městské dopravy,“ řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Dělníci uzavřou hlavní spojku na sever kvůli kompletní rekonstrukci inženýrských sítí, silnice, tramvajové tratě a chodníků.

Čím, kam a jak

* Linka 9 bude od zastávky Jugoslávská (zastávky linky 5 v ulici Merhautově) odkloněna do smyčky Štefánikova čtvrť.

* Provoz linky 11 bude upraven v souvislosti s výlukou Žabovřeská a oblast Černých Polí a Lesné nebude touto linkou obsluhována.

* Náhradní dopravu z východní části sídliště Lesná přes Černá Pole zajistí autobusová linka 46, která bude od zastávky Provazníkova odkloněna po trase Pošta Černá Pole (nová zastávka u křižovatky ulic Jugoslávské a Zemědělské) – Zemědělská – Erbenova – Schodová – Náměstí 28. října – Dětská nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Opravy Lesnické ulice v Brně si vyžádaly rozsáhlé výluky a změny dopravního systému v celé severní části Brna. Jiří Nováček

* Náhradní dopravu ze západní části sídliště Lesná přes Černá Pole zajistí autobusová linka x9 po trase Haškova – Loosova – Fillova – Slavíčkova – Halasovo náměstí – Fügnerova – Bieblova – Lesnická – Pošta Černá Pole (zastávka u křižovatky ulic Jugoslávské a Zemědělské) – Tomanova (přeložena na ulici Jugoslávskou) – Jugoslávská – Dětská nemocnice.

* Linky 46 a x9 budou v zastávce Dětská nemocnice provozně propojeny, tzn. autobusy linky 46 od náměstí 28. října budou pokračovat jako linka x9 zpět na Lesnou a naopak autobusy linky x9 od Jugoslávské budou pokračovat jako linka 46 na Lesnou.

* Noční autobusová linka N93 bude v úseku Bieblova – Jugoslávská odkloněna po trase shodné s výlukovou linkou x9.

* Pro přestup mezi tramvajovými linkami a autobusy náhradní dopravy je možné využít zastávky Dětská nemocnice nebo Štefánikova čtvrť.

Fotogalerie
12 fotografií