Vojtěch Kotek (33), tmavovlasý mladík s výrazně modrýma očima, pochází z divadelnické rodiny. Jeho otec Václav Kotek (†66) byl hercem v Divadle Járy Cimrmana, maminka Alena zase vystudovala produkci na DAMU. Před kameru se Vojta poprvé postavil už jako třináctiletý v televizním filmu Tuláci, již od osmi let se věnuje dabingu. Svůj hlas propůjčil například Harry Potterovi. Od vykuleného teenagera ze Snowboarďáků a Rafťáků, přes Františka I. Lotrinského v Marii Terezii až po plachého učitele ze štědrovečerní pohádky O vánoční hvězdě, se Kotek vyprofiloval v charakterního herce a sympaťáka každým coulem.

Společně se svým otcem, který zemřel v červenci 2019 po nešťastném pádu ze schodů, v Divadle Járy Cimrmana také hrál. A v hraní pokračuje i bez tatínka.
Zdeněk Svěrák se mě po tom, co se to stalo, zeptal, jestli s nimi budu hrát dál. Samozřejmě jsem odpověděl, že ano, ale vůbec jsem v tu chvíli netušil, jak to bude těžké,“ přiznal v rozhovoru pro Reflex. „Za tátu dnes hraje Géňa Rumlena, a když jsme spolu měli vystupovat poprvé, já se zalkl už při semináři – úplně mi vyschlo v krku, takže jsem vůbec nemohl promluvit. Zdeněk mi musel přinést vodu a nakonec jsem to nějak rozdejchal, ale dodnes je mi při každém tomhle představení trochu úzko.“

VIDEO: Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech! Blesk TV

Jak sám prozradil, nejtěžší pro něj nebylo přijetí otcovy smrti, s nímž měl skutečně výjimečný vztah – v té době intenzivně natáčel minisérii Marie Terzie a seriál Einstein, na nějaké truchlení tedy neměl vlastně ani pořádně čas. „Nejtěžší byl určitě okamžik, kdy jsem to asi dva nebo tři dny po tátově smrti musel oznámit babičce, tedy jeho mámě,“ domnívá se s odstupem času Kotek. Chvíli, kdy zvěstoval tragickou novinku své babičce, dodnes považuje za jeden z nejhorších momentů v životě. 

A to i přesto, že minulý rok měl vážnou nehodu na motorce, při které si zlomil páteř. Stalo se mu to cestou do Jindřichova Hradce, kde plánoval navštívit svou neteř, co zrovna prováděla na tamním zámku. „Říkal jsem si, jak ji pěkně překvapím, až se objevím mezi návštěvníky. Nakonec to překvapení bylo trochu větší, protože jsem se jí ozval až z nemocnice…“ prozradil pro Reflex. Karambol na rychlém stroji, který dostal od svého otce, byl prý jenom „debilní shodou okolností“.

VIDEO: Vojta Kotek: Tajně touží po návštěvě bordelu!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Tajně touží po návštěvě bordelu! Mall.tv

„Pokusil jsem se udělat manévr, jímž bych zabránil srážce s traktorem, která by byla mnohem horší. Nejel jsem rychle, maximálně padesátkou, ale už bych to neubrzdil, tak jsem mašinu položil, takže tím pádem ta čtyřsetkilová motorka dopadla na mě…“ líčil mrazivé okamžiky, kdy to jednu chvíli vypadalo, že po vážné nehodě zůstane ochrnutý. „Měl jsem štěstí. Sice jsem si zlomil dva obratle, ale docela šikovně. Pamatuji si, jak se mě záchranáři ptali, jestli cítím nohy, a jak jsem měl radost, že je skutečně cítím.“

Fotogalerie
90 fotografií