Vlastní několik firem se ziskem v řádu desítek milionů korun. Vyrábí kožené zboží, kvalitní nábytek nebo spodní prádlo. Firmu sice založil teprve ve svých 18 letech, ale Forbes už ho zařadil mezi 30 nejlepších podnikatelů do 30 let. K byznysu ho přitom přivedla tvrdá diagnóza. „Jeden den jsem přebíral cenu pro nejlepšího sportovce Zlínského kraje, den nato přišel konec kariéry, diagnostikovali mi cukrovku,“ vzpomíná čtyřnásobný mistr republiky v běhu na 800 metrů. Na mezinárodní úspěch tak musel zapomenout.

Vašek měl nicméně náhradní plán. Už při studiích na střední škole začal podnikat a v den svých 18. narozenin oficiálně zahájil svůj vlastní byznys. Teď na týden změnil svůj život a vypravil se do Kyjova, kde se zapojil do pomoci tělesně postiženým a drogově závislým vrstevníkům.

„Když mi řekli, že budu mít 550 korun, říkal jsem si, že to bude v pohodě. Myslel jsem ale, že to je denní limit. Vyžít s 550 korunami na týden opravdu není jednoduché. Nějak jsem to zvládl, ale nebylo to snadné i vzhledem k mojí cukrovce. V běžném životě bych to asi nezvládl,“ přiznal.

Jak se s tím popral, sledujte dnes večer na Primě od 20.15 hod.

VIDEO: Karel Janeček v Milionáři mezi námi: Nepoznala mě vlastní dcera

Video
Video se připravuje ...

Karel Janeček v Milionáři mezi námi: Nepoznala mě vlastní dcera FTV Prima

Fotogalerie
19 fotografií