Nemovitost, po které touží asi každý milovník moře, nese název Ostrov Victor a jedná se o osm akrů velký pozemek s třistašedesátistupňovým výhledem do okolí, na kterém leží dům se čtyřmi ložnicemi a solárními panely, které zajišťují soběstačnost obydlí.

Ostrov leží přibližně kilometr od města Mackay a nachází se přímo v oblasti, která je známá jako nejlepší místo pro potápění na světě, tedy Velký bariérový útes. Realitní kancelář Sotheby’s International Realty přitom žádá za místo „jen“ 3 miliony liber, tedy necelých 90 milionů korun, což je částka, za kterou si lidé nemohou koupit ani dům na pobřeží u Sydney nebo Brisbane. Ceny jsou tam totiž vyšší.

Realitní kancelář uvádí, že z ostrova se dá na pevninu dostat lodí za asi 10 minut. Na místě je možné využívat turistické stezky, šnorchlovat nebo se slunit na soukromé pláži. V okolí žijí mořské želvy, delfíni i exotické ptactvo. Ostrov byl v nedávnu celý zrekonstruován tak, aby byl kompletně soběstačný. Je zde obří nádrž na dešťovou vodu nebo sklad potravin.

Nemovitost prodává Meg Sullivan, na ostrově žila pět let. A i když se rozhodla jít dál, ostrovní život by doporučila každému. „Je to ztělesnění svobody. Můžete si dělat co chcete a kdy chcete,“ uvedla. „V oboru podnikám už třicet let a nikdy jsem neměla možnost prodávat ostrov. Na tuhle nemovitost se bude stát fronta,“ uvedla realitní makléřka Barbara Wolveridgeová.

Fotogalerie
11 fotografií