Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Olivera (†13) brutálně zavraždili na hřišti: Policie zadržela pět dětí!

Autor: jel - 
4. ledna 2021
22:17

Teprve třináctiletý teenager Oliver Stephens byl v neděli ubodán k smrti na golfovém hřišti v oblasti Emmer Green v Readingu v anglickém hrabství Berkshire. Několik lidí se mu snažilo dát první pomoc, bohužel na místě zemřel. Policie zadržela čtyři chlapce a jednu dívku pro podezření z vražedného spiknutí. Všem je mezi třinácti a čtrnácti lety. 

Oliver měl být bodnut do krku na golfovém hřišti, které se nachází jenom 250 metrů od domu jeho rodiny. Jeden ze svědků řekl britskému Daily Mailu, že chlapce viděl ležet na zemi a kolem něj bylo několik lidí, kteří se mu pokoušeli dát první pomoc, chlapcova tvář už však prý byla úplně bílá. 

„Mrzí mě, že jsem tě zklamala, přeji si abych tě dokázala zachránit. Dostaneme pro tebe spravedlnost, můj anděli!“ napsala na Instagram patrně sestra zavražděného Emilia (26). Oliver navštěvoval devátou třídu a přátelé a sousedé ho popsali jako laskavého a soucitného hocha. 

„Chlapec byl součástí naší školy a mnozí studenti a zaměstnanci ho dobře znali. To, že jeho život skončil v tak mladém věku, je naprostá tragédie. Myslíme na jeho rodinu a modlíme se za ni,“ uvedla Rachel Caveová, ředitelka školy Highdown, kterou teenager navštěvoval. Ta také řekla, že připravují elektronickou kondolenční knihu a úzce spolupracují s policií.

Před školou vzniklo improvizované pietní místo. Lidé tam pokládali květiny i smutné vzkazy. „Nejdražší Olly, vzali nám tě příliš brzy, byl jsi tak milý chlapec. Mnohými milovaný. Myslím na tvou rodinu v této smutné chvíli,“ stálo na jedné kartičce, kterou tam truchlící položili.

Případem se nadále zabývá policie a prosí o pomoc také svědky. Motiv celé události zatím není znám. „Žádám každého, kdo má jakékoli informace, o nichž se domnívá, že jsou pro toto vyšetřování relevantní, bez ohledu na to, jak nepodstatné si myslí, že jsou, aby nás kontaktoval,“ apeloval na veřejnost vrchní vyšetřovatel Kevin Brown.

Jak uvedla BBC s odvoláním na policii pro oblast Thames Valley, bylo zadrženo pět teenagerů ve věku 13–14 let. Ti jsou podezřelí z vražedného spiknutí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání