Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejprachatější herci za rok 2020: Díky covidu vyhrála neznámá seriálová hvězda!

/
  • Nejprachatější herci za rok 2020: V anketě vyhrála Sofia Vergara!
    9. ledna 2021 ● 05:28

    Doba koronavirová je doba koronavirová, řekl by asi pan Huml od Macha a Šebestové, kdyby viděl žebříček nejlépe placených herců roku 2020. Covid zavřel kina, a tak se na špičku vyšvihly seriálové hvězdy!

  • 1.

    Sofia Vergaraová

    Sofia Vergara
    Autor: profimedia.cz

    Pandemie výrazně ovlivnila celý filmový průmysl. Většina bijáků po celém světě byla uzavřena a velká hollywoodská studia musela své velkorozpočtové novinky odložit. A tak očekávané favority z řad hollywoodských celebrit v žebříčku, alespoň co se výdělků týče, překvapivě předstihly relativně málo známé televizní hvězdy.

    Většinu peněz totiž dostávají předem, lukrativní výdělky jim garantují televizní smlouvy a platby streamovacích portálů. Žebříčku nejlépe placených hereček světa sestavenému časopisem Forbes tak kraluje nepříliš známá star sitcomu Taková moderní rodinka (Modern Family) Sofia Vergaraová (48). Ta si dokázala loni vydělat úctyhodných 43 milionů dolarů (924 milionů korun)!

  • 2.

    Angelina Jolie

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz

    Za ní skončila ostřílená hollywoodská celebrita Angelina Jolie (45) s výdělkem 35,5 milionu dolarů (763 milionů korun). Až na ni a na šestou Emily Bluntovou (37) vydělal zbytek elitní desítky většinu svých peněz z televizních rolí a streamovacích portálů.

    Na špičce žebříčku nejlépe placených hereček světa se drží už řadu let. Hvězdou se stala díky filmu Lara Croft – Tomb Raider, poté následovaly další velké role spojené s vysokými honoráři. V roce 2000 získala Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Narušení. V roce 2005 se při natáčení akční komedie Mr. & Mrs. Smith zamilovala do hollywoodské star Brada Pitta (57). Ten byl tehdy ženatý s Jennifer Anistonovou (51). O devět let později se Brad a Angelina vzali. Mají spolu tři vlastní děti, tři další adoptovali. Loni na jaře se rozvedli. Láska skončila.

  • 3.

    Gal Gadotová

    Záběry z filmu Wonder Woman 1984. Na snímku Gal Gadot jako Diana.
    Autor: Profimedia.cz

    Na třetím místě figuruje s 31 miliony dolarů (651 milionů korun) izraelská herečka a modelka Gal Gadotová (35), proslavená rolí komiksové Wonder Woman ve filmech studia DC. Ta se má objevit v akčním thrilleru Red Notice, ale i v nové Kleopatře.

  • 4.

    Dwayne Johnson

    Dwayne Johnson si přezdívá Dr. Rock, expert přes vztahy v karanténě
    Autor: Instagram The Rock

    Mezi muži rovněž bodovali hlavně televizní a streamoví herci. Nejvíce vydělal Skála (The Rock) Dwayne Johnson (48) s velkolepým příjmem 87,5 milionu dolarů (1,88 miliardy korun).

    Americko-kanadský herec se dostal k filmu jako úspěšný šampion ve wrestlingu. Odtud také pochází jeho přezdívka The Rock (Skála). Hrál v mnoha především akčních filmech, mj. Mumie se vrací, Král Škorpión, Kráčející skála, Rychle a zběsile. Žebříčku největších hereckých boháčů kraluje už druhým rokem po sobě. Jen za nadcházející film Red Notice na Netflixu získal honorář v astronomické výši 23,5 milionu dolarů (505 milionů korun). Ještě mnohem více mu ale vynesly jeho »vedlejšáky«, například příjmy z prodeje jeho kolekce pro módní značku Under Armour a Project Rock. Je podruhé ženatý, s manželkou Lauren Hashianovou (36), kterou si vzal loni, má dvě dcery.

  • 5.

    Ryan Reynolds

    Ryan Reynolds
    Autor: profimedia.cz

    S mírným odstupem skončil Ryan Reynolds (44) se 71,5 milionu dolarů – 1,5 miliardy korun (6 Underground: Tajné operace, Red Notice) a hlavně oblíbený komiksový Deadpool. Oblíbená je také romantická komedie Návrh, ve které si zahrál se Sandrou Bullockovou.

  • 6.

    Mark Wahlberg

    Mark Wahlberg
    Autor: ČTK

    Třetí Mark Wahlberg (49) si přišel na 58 milionů dolarů – 1,2 miliardy korun (Spravedlnost, na Netflixu). Desítka nejbohatších herců loni dohromady vydělala 545,5 milionu dolarů (11,4 miliardy korun), což je dvojnásobek příjmů jejich ženských protějšků...

    Fotogalerie
    43 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy