Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Turisté si z Čertova jezera udělali ilegální kluziště: De*ilní ochranáři, nadávali strážci parku

Autor: rc - 
3. ledna 2021
15:24

O prvním víkendu v novém roce lidé vyrazili do přírody. Mnoho návštěvníků zaznamenal Národní park Šumava. V sobotu se desítky lidí sešly u zamrzlého Čertova jezera, ovšem nad jejich chováním zůstává rozum stát. Lidé nedbali zákazu vstupu na jezero a udělali si z něho veřejné kluziště! Poté, co je strážce parku upozornil, že na zmrzlou plochu jezera se nesmí, na něj začali sprostě nadávat!

První lednový víkend využilo mnoho Čechů k výletu do přírody. Lidé hromadně vyrazili na čerstvý vzduch do Národního parku Šumava, aby se pokochali zimní krajinou a mnoho z nich se zastavilo u Čertova jezera, jehož hladinu pokryl led.

Ovšem vstup na něj je zakázaný, což desítky návštěvníků parku ignorovaly. Turisté na led vlezli a začali se po něm klouzat. Poté, co jejich počínání uviděl strážce parku, neváhal a napomenul je, že je to přísně zakázané. Ovšem místo toho, aby lidé uposlechli a odešli ze zmrzlé plochy, začali mu nadávat!

„,Debilní ochranáři, celý jste to tady zničili,' to byla jedna z těch slušnějších nadávek, které se snesly na hlavu našeho strážce v sobotu 2. 1. 2021 na Čertově jezeře od lidí, kteří si ze zamrzlé hladiny udělali veřejné kluziště,“ informoval o incidentu Národní pak Šumava na své oficiální stránce na sociální síti facebook s tím, že strážce návštěvníky pouze varoval, že porušují zákon a zároveň tím ničí unikátní přírodu ledovcových jezer, jelikož v Národní přírodní rezervaci se nesmí vstupovat mimo přesně značené trasy.

„Vždyť se jenom sklouznu, co tím tady asi provedu – vy zas*aný ochranáři, už nevíte, jak lidi víc buzerovat,“ měl podle NP Šumava křičet na strážce další návštěvník. „Ano, sklouznutím na ledu opravdu k žádnému poškození přírody nedojde. Ten problém ale vzniká, když se takto zachovají desítky nebo i stovky lidí - což se v těchto dnech bohužel děje,“ dodává Národní park v prohlášení s tím, že zároveň se strážci snaží chránit samotné návštěvníky.

Nikdo z nich netuší totiž, jak je led silný, a tak se může stát, že se pod lidmi led propadne. Zároveň Národní park uvádí, že hloubka Čertova jezera je 36,5 m a Černého ještě o tři metry víc!

VIDEO: Rolby v centru Prahy, 18. prosince 2020.

Video  Rolby v centru Prahy, 18. prosince 2020.  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

gabreta ( 4. ledna 2021 15:43 )

Proč tedy Pražáci nevyrazí na ten Krčskej rybníček a jedou dělat bordel na Šumavu do Národního parku? Zajeďte si do nějakýho parku ve světě a chovejte se tak, jako na Šumavě! Pokud vám nebude na pokutu stačit peněženka, odsedíte si to v base!!

lucie13 ( 4. ledna 2021 10:34 )

Když jsem byla malá, tak jsme jezdili na rybníku u Krčské nemocnice v Praze, to bylo ještě za komunistů.
Když vláda vydává opatření, v kterých tak 1/2 národa (můj odhad, v mém okolí neznám nikoho, kdo s tím souhlasí, ani rodiče -70 let - se z corony nehroutí) nevidí smysl a nejsou riziková skupina - 79/80 let, tak jako mají sedět doma s dětmi s rouškou na ústech? Děti potřebují pohyb, to pak bude řečí, jak máme tlusté děti... ale aby ne, tělocvik se nekoná, učitelka chodí s dětmi na procházku, fotbal zrušen, jedině v družině chodil syn u nás denně do tělocvičny. Na štěstí byli rodiče rozumní a nikdo nepodával stížnosti, že se nedodržují rozestupy, což u míčových her ani nejde!

Tara-Tara ( 3. ledna 2021 22:02 )

někteří jsou a budou nepoučitelná ***...jinak to říci nelze

Pohybovenadany ( 3. ledna 2021 20:59 )

Přesně jak na cestě ...mám BMW nebo Mercedes ...tak si můžu dovolit vsechno, dvojitá plná, zatáčka , obec .... omezení ??? To není pro mě...

bcase ( 3. ledna 2021 19:43 )

Klasicky projev arogance, sebestrednosti, nadutosti, drzosti. Tragicke je, ze ti dospeli maji deti, ty to u svych rodicu vidi a povazuji jejich chovani za normalni. Normalni rodic by rekl, "na to jezero jit nemuzeme, nevime jaka je tlousta ledu, muze se to s nama propadnout". Jenze tihle burani .... takze pocitejte s tim, ze bude jeste hure. Ale jak se rika "Komu neni shury dano, v apatyce nekoupi", "Z repy ananas neudelas"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání