Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tato barevná výstřednost vás zaujme! I samotná britská královna si ji oblíbila

4. ledna 2021 | 06:00

Dvoubarevnost. Tento výstřední trend se objevil už minulou zimu, avšak až nyní slaví svůj úspěch. Natolik velký, že se do něj zahalila i samotná královna Alžběta II. Odkud se vzal a jak ho nosit po vzoru módních influencerek?

Na sociální síti Instagram čím dál tím více sílí dvoutónový trend, ačkoliv se objevil již na počátku roku 2020. Dominoval totiž pouličnímu street wearu na kodaňském týdnu módy a vyzníval dobře především na kabátech a zimních botách. A právě kozačky odstartovaly tuto velmi vkusnou, originální a atraktivní kombinaci dvou různých barev. Postarala se o to amsterdamská značka Wandler, věhlasná svými luxusními koženými kabelkami i botami. Vyznačuje se výraznou estetikou, jež udává eleganci s neočekávaným rozměrem a apeluje na moderní ženskost.

Pokud by vás však takové dvoubarevné kozačky příliš nelákaly a jste vyznavačka klasických barevných tónů, svůj šatník můžete oživit dvoubarevnou sukní, kalhotami, oversized sakem nebo šaty po vzoru té největší módní influencerky. Mladou ženu z Instagramu však nečekejte, je jí totiž samotná britská královna, která oblékla červeno-růžové šaty na video meeting se třemi vítězi, kteří získali významné ocenění dobrovolníků Commonwealth Points of Light.

A jak tento trend kombinovat?

#1 Vrstvení. Pokud jste dvoubarevnost dovolila jen oversized saku, zakomponujte ho do více vrstev. Pod něj zvolte upnutý rolák, k němu odpovídající kalhoty, vysoké kozačky a celý outfit pak doplňte jednobarevným minimalistickým kabátem.

#2 Kabát jako dominanta. Pokud jste minimalistka, která se ale nebojí riskovat, s touto kombinací rozhodně sklidíte úspěch! Pod dvoubarevný kabát zvolte monochromatický look – outfit složený z tónů jedné barvy. Sázkou na jistotu bude úpletový rolák spolu se skinny kalhotami nebo koženkovou sukní.

#3 Manšestr k vojenským botám. I dvoutónové kalhoty zpestří váš vzhled. A v zimě rozhodně nešlápnete vedle s manšestrovým materiálem, který vás ochrání před chladem. Dále zvolte krátkou teplou bundu a kotníkové kozačky vojenského vzhledu.

Bude tento trend i ve vašem módním radaru? Inspirujte se dalšími looky v naší fotogalerii!

Podívejte se na další zimní inpiraci ve videu!

Video se připravuje ...
Co nosit ke kozačkám: 3 zimní outfity, které budou slušet každé z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová