Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší novoroční předsevzetí podle vašeho znamení. Která se vám podaří splnit?

/
  • (iStock)
    1. ledna 2021 ● 06:00

    Rok 2020 je za námi. Lehký nebyl ani trochu, a vypadá to, že i ten následující bude aspoň zpočátku ve znamení pandemie. Jaký bude právě pro vás? Bude lepší, stejný nebo horší? Podle astroložky Emily Ridout bude muset každý z nás v nadcházejících měsících učinit řadu významných rozhodnutí. To může být skličující, ale taky užitečné, protože nám to pomůže stanovit si novoroční předsevzetí a cíle.

    Které jsou ty správné pro vaše znamení? Klíčem je pochopení planetárních souvislostí. V roce 2021 se Jupiter a Saturn přesunou do Vodnáře, a hlavním cílem tedy bude rozhodnout, na čem po tom všem, co se stalo, stále záleží. Způsob, jakým člověk na tuto otázku odpoví, by měl určit jednotlivá předsevzetí. Kdy budete mít ve svém úsilí větší úspěch? Které měsíce budou nejšťastnější, a které naopak nejsmutnější?

  • 1.

    Beran (21. března - 19. dubna)

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Beran je kardinální znamení (symbolem je šíp mířící vzhůru, který znázorňuje impulz pohybu) a kardinální znamení jsou iniciátoři, aktivní a sebevědomí, velmi ctižádostiví. Zdá se tedy, že kardinální znamení byla astrologickými událostmi roku 2020 zasažena nejvíce. V novém roce je na čase čelit nepřízni osudu, protože znáte základ, na kterém stojíte. Pro Berany to znamená přijít na to, co znamená být věrný sám sobě, a rozhodnout se dělat jen ty věci, které jsou v souladu s vlastní bytostí. Držte se toho a snažte se nebýt jako „buldozer“, který ostatní likviduje. Uzavřete smlouvu sami se sebou a řiďte se pouze tím, co považujete za správné, ne tím, co vám řeknou ostatní.

     

  • 2.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Některé aspekty roku 2020 se pro Býky v lepším i horším případě přenesou do nového roku. Uran se bude stále pohybovat v Býku a nabídne jim šokující změny nejen ve finanční rovině. Přinese jim taky životní krize a zkoušky. Býci musí v roce 2021 absolvovat lekce z předchozího roku a naučit se být stabilní v nestabilních dobách. Jedním z praktických způsobů, jak k tomu přistupovat, je procvičovat si to, čemu se říká „základní činnosti“, jako jsou jóga, tai-či nebo meditace. Tohle by mělo být předsevzetí Býků, které by měli praktikovat po celý nový rok. A to i tehdy, když se život vrátí do normálu.

  • 3.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Blíženci tráví spoustu času ve svých hlavách. Jejich novoročním předsevzetím by měla být snaha bojovat proti tomuto přirozenému sklonu, aby se nezbláznili. Jejich mysl je tak rychlá a neustále k nim přichází tolik informací, že by se mohli snadno přetížit. V novém roce tedy dopřejte své mysli pauzu, choďte často na procházky, ponořte se do něčeho nadčasového a méně aktuálního. Jedním ze způsobů, jak zklidnit mysl Blíženců, je omezit čas strávený sledováním televize a také monitoru počítače a soustředit se na to, co je přímo před nimi. Čtěte a odpočívejte. Zvolněte.

     

  • 4.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou hlavní vodní znamení a mají za sebou zvlášť těžký rok. Lidé narození v tomto znamení si to možná nebudou chtít připustit. Vodní znamení – a někdy i zemská znamení – obětují své vlastní blaho, protože si myslí, že v tom spočívá ctnost. Jsou to lidé, kteří věří, že péče o ostatní je důležitější než péče o sebe sama. I když je to ušlechtilý nápad, každý Rak musí taky pečovat důkladně sám o sebe. To by mělo být jejich novoroční předsevzetí. Vyhraďte si určité množství hodin týdně, abyste se věnovali svému koníčku, nechte se hýčkat masáží nebo čímkoli příjemným, co vám udělá dobře.

  • 5.

    Lev (23. července - 22. srpna)

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

    V novém roce bude úkolem Lvů, aby se stali majákem pro ostatní v těžkých dobách. Lev je znamení, které bude zlepšovat druhým už jen svou přítomností život. Díky tomu, že je Lev vždy sám sebou, může nabídnout sílu a vedení přátelům i ostatním. Rozhodněte se, buďte aktivní, buďte dobrým příkladem a udržujte si pozitivní přístup. Dobrovolně věnujte čas těm, kteří potřebují pomoc, jako jsou staří nebo nemocní. Přihlaste se třeba do nějakého dobrovolnického kurzu a budete se cítit skvěle.

     

  • 6.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Pandemická omezení byla pro Panny drtivá. Je to totiž znamení, které se neustále snaží být produktivní. Panny se cítí zaseknuty a budou přemýšlet, jaké kroky podniknout, aby se dostaly z této podivné doby. Měly by najít způsob, jak vše uspořádat, a to tak, aby netrpěly ani jejich sny. Panny se někdy budou cítit vyděšené a nebudou vědět, co dál. Je zapotřebí to ale správně formulovat. Ať už přesně víte, co od života chcete, nebo stále kladete důraz na detaily, nový rok je časem k tomu, přijít na to, jak uskutečnit své plány. Naplánujte si svou vysněnou svatbu nebo napište monografii, kterou jste vždy chtěly publikovat. Pokud se snažíte změnit něco v profesní oblasti, ujistěte se, že znáte, co je ve vás nejsilnější.

  • 7.

    Váhy (23. září - 22. října)

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Váhy si rády užívají klid, rovnováhu a krásu. Bohužel rok 2020 byl naprosto něco odlišného, rozhodně ne klid a harmonie. V tomto bouřlivém roce lidé narození v tomto znamení toužili po stabilitě, ale je důležité, aby poznali, o jaký druh stability jde. Pokud to nebudou vědět, může to být rovnováha na povrchní úrovni. Jejich cílem by mělo být posílení hloubky všeho, co budou dělat, jedině tak budou dobře čelit nepřízni osudu. Váhy nerady houpou loďkou, a pokud loďka pluje v bouřlivých vodách, je možné zamířit nesprávným směrem. Skutečné rovnováhy lze dosáhnout pouze tehdy, když budou mít k dispozici pravdivé odpovědi. Váhy jsou mírotvorci zvěrokruhu, takže víc než kdy jindy je potřeba, aby Váhy mluvily pravdu, i když je krutá. Rozhodněte se, že letos budete ve svých názorech hlasitější, a usilujte o to, aby byl svět spravedlivější.

     

  • 8.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Někdy není nejdůležitější to, co se stane, ale to, jak to člověk zvládne. To může platit zejména pro Štíry, kteří ne vždy pustí druhé lidi ke svému nitru. Energie Štíra je velmi citlivá, a to může navenek působit velmi tajemně. Ale tento přístup není vždy nejlepší přístup, zvláště teď ne. Štíři, dávejte najevo své pocity a nebojte se požádat o pomoc. To by mělo být vaše předsevzetí. Rozhodněte se ukázat svou zranitelnost, připojte se ke skupině podobně smýšlejících lidí, kteří vám mohou pomoct dostat se z vaší ulity. Nebo začněte chodit na terapie, pokud je to potřeba.

  • 9.

    Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Střelci jsou ohnivé znamení, které přináší radost ostatním. Tím, že si užívají svůj vlastní život, mohou lidem kolem sebe rozdávat radost a naději. Tváří v tvář omezením a obtížím je to obzvláště důležité. Není to sobecké; je to dárek lidem, se kterými jste v kontaktu. Po roce, který postrádal zábavu i smích, je vaším úkolem doslova převzít roli toho, kdo se bude v každém okamžiku snažit do života vnést radost a zábavu. Můžete vymyslet cokoli, třeba virtuální herní noci se svými přáteli. Každý potřebuje přestávku v nepříjemných myšlenkách a mít pocit, že život není tak zlý, jak se zdá.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Kozorozi v roce 2020 silně pocítili vliv Jupiteru, Saturnu a Pluta, a to spíše negativně. Ale nezoufejte, existuje protijed proti tomu špatnému, zapracujte ho do svého novoročního předsevzetí. Definujte úspěch podle svých vlastních podmínek, ne podle někoho jiného. Kozorozi jsou velmi pracovití a mají ze svých úspěchů nesmírné potěšení. Velmi často touží po tom, aby byli obdivováni, chtějí vykonat něco, co si zaslouží obdiv. Přílišné zaměření na vnější chválu může být ale nezdravé a nespolehlivé. Kozorozi by se měli snažit osvobodit se od očekávání. Přehodnoťte své priority a nemějte na sebe tak velké nároky.

  • 11.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    V roce bude konjunkce Jupiteru a Saturnu jedinečná, a tak trochu paradoxní. Jupiter věci rozšiřuje, Saturn omezuje. Pokud to má ale někdo pochopit, je to právě Vodnář. Inovativní, inteligentní Vodnář může vytvářet brilantní řešení tam, kde ostatní vidí jen cihlové zdi. Vodnáři mají v novém roce příležitost rozšiřovat, inovovat a budovat. Je to také znamení humanitární energie, takže lidé narození v tomto znamení mohou mít šťastnou ruku při řešení současných problémů. Vodnáři, sestavte vizi budoucnosti a poté proveďte konkrétní kroky k její realizaci. Rozhodněte se, že si každý den vyhradíte konkrétní čas, který budete věnovat svým osobním projektům.

     

  • 12.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Neptun, vládnoucí planeta Ryb, prochází od roku 2012 v Rybách, přičemž klade ještě větší důraz na snový, umělecký a duchovní život. Lidé v tomto znamení by měli plně přijmout tuto neuvěřitelnou energii a ponořit se hlouběji do těchto oblastí života. Uvolněte se a přijměte fakt, že se nemusíte o určité věci starat. Je v pořádku soustředit se na to, co vás opravdu zajímá. Je nezbytné vypořádat se s těžkostmi, kterým čelíte. Využijte rok 2021, abyste se víc zapojili do svých uměleckých či duchovních zájmů. Může to znamenat větší zapojení do církve, intenzivnější praktikování jógy či vytvoření výtvarného díla, o kterém jste snili.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz