Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena i s manželem zemřela na covid: Její sestra si ke svým 7 osvojila i jejích 5 dětí!

Autor: štt - 
5. prosince 2020
14:08

Francescu McCallovou (40) zasáhly dvě životní tragédie - její sestra i švagr podlehli onemocnění covid-19. Sama již dříve vychovávala svých sedm dětí a nyní si osvojila i sestřiných pět. Matka samoživitelka rozhodnutí v žádném případě nelituje a je připravená se s novou životní situací sama vypořádat.

Francesce se tento rok kompletně změnil život. Její nejbližší podlehli zákeřné pandemii. Sama se rozhodla přisvojit si pět dětí po své zemřelé sestře a jejím manželovi. Se sestrou si daly před lety slib, že se při jakémkoliv neštěstí navzájem postarají o své děti. Francesca na slib nezapomněla a nyní čelí nové životní výzvě.

Dětem je od útlého jednoho roku do skoro dospělých 17 let. Početná domácnost bydlí v skromném domečku v alabamském Birminghamu. Do několika místností se teď musí vměstnat dvakrát víc lidí. „Všichni kluci jsou v jednom pokoji a holky v druhém. Prostor jsme zvětšili přistavením paland,“ říká Francesca.

Odvážná žena pracuje z domova, aby mohla obstarávat celou domácnost. Na pomoc se přestěhovala i její matka. Děti mají samozřejmě rozdělené domácí práce, ale zároveň musejí zvládat online výuku v stísněných podmínkách. „Občas je to u nás trochu chaotické, ale zvládáme to,“ nestěžuje si matka.

Rodinní přátele již sjednali charitativní účet, na který již McCallovi obdrželi v přepočtu přes pět miliónů korun. „Francesca má obrovské srdce,“ sdělila novinářům Carla McDonaldová, členka místního kostela a zřizovatelka peněžní sbírky.

Francesca nedokáže plně vyjádřit svůj vděk za širokou podporu v její situaci. „O Vánocích si dopřejeme zasloužené volno a navštívíme sestřin hrob,“ těší se žena na nadcházející svátky.

Francesca zároveň apeluje na ostatní, aby pandemii nebrali na lehkou váhu. Její sestra pracovala ve zdravotnickém systému, a přestože dodržovala všechna nařízená pravidla, onemocněla. Nákaza se naštěstí nedotkla jejích dětí, které zůstaly zdravé.

Zobrazit celou diskusi