Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Sejdeme se ve Wu-chanu“, lákají turisty čínské úřady. Video má zbavit město cejchu

Autor: sova - 
5. prosince 2020
05:30

Čínské velkoměsto Wu-chan, epicentrum a nejpravděpodobnější místo vzniku nového typu koronaviru, se snaží o návrat turistů z celého světa. Pomoci tamnímu vedení města k tomu má nové propagační video, které cestovatele láká na krásy 11milionového Wu-chanu. Hlavní město čínské provincie Chu-pej má za sebou 76denní jarní karanténu a nejméně 3600 úmrtí na covid-19. Od přelomu roku, kdy se zde infekce začala šířit, se na území města nakazilo přes 50 000 lidí.

Video bylo původně zveřejněno 13. listopadu na čínské sociální platformě Weibo a má název Sejdeme se ve Wu-chanu (Let´s Meet in Wuhan). „Wu-chan neváhá ukázat svou krásu a ti, kteří ji milují, hluboce doufají, že jí porozumí více lidí,“ píše se u propagačního klipu na Facebooku.

Od nespočtu zářivých odlesků podél Modré řeky přes něžné tance a hudbu, které zažijete během plavby na lodi Zhiyin až po třpytivé světlo a krásné hlasy, které se táhnou z nedalekého hudebního klubu... zážitek pro všechny! Těšíme se na setkání s vámi ve Wu-chanu,“ pokračuje poutavý popis.

„Video sedí na kterékoli město s řekou“

Město se stalo zkraje roku celosvětové známé jako epicentrum smrtícího koronaviru, který byl později nazván SARS-CoV-2. Od 23. ledna do 8. dubna byl Wu-chan kompletně uzavřen, od května pak přestal vykazovat nové případy nakažených, které se postupně přesunuly do zbytku světa. Právě s touto minulostí se nyní čínské město snaží vyrovnat.

Marketingově přitažlivý klip v tom má podle tamních úřadů sehrát klíčovou roli. A zatímco část obyvatel oceňuje profesionalitu výpravy, která krásy města zachycuje, opačnému táboru vadí údajně přehnaný kýč a podbízivá zaměnitelnost, se kterou je Wu-chan ve videu ztvárněn.

„To video by se hodilo na kterékoli město s řekou. Je to příliš plytké, nic výrazného z toho nevystupuje,“ stěžuje si jeden z uživatelů.

Faktem zůstává, že se nejedná zdaleka o první snahu vylepšení tváře města od koronavirového cejchu. Už od srpna vede město řadu kampaní zaměřených zejména na čínské turisty. Během prázdnin byl například volný vstup na noční prohlídku jedné z hlavních atrakcí města – wuchanskou žlutou věž postavenou v tradičním čínském stylu.

frantacizek ( 5. prosince 2020 06:24 )

tohle by se dalo taky kráásně zparodovat. Doufám, že se toho někdo se smyslem pro humor ujme..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa