Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Boj o život dělníka, kterého v Nymburku zavalila zemina: Po více než hodině se ho podařilo dostat ven

Aktualizováno -
2. prosince 2020
14:48
Autor: VaB - 
2. prosince 2020
12:46

V Nymburce došlo k zavalení dvou dělníků ve výkopu. Na místo vyjela záchranná služba a hasiči. Z Prahy vzlétl na pomoc vrtulník letecké záchranné služby. Oba se nakonec podařilo vyprostit.

K incidentu došlo nedaleko ulice U Mrliny v Nymburce. Prvotní informace o neštěstí přinesla agentura Aktu.cz. Ke dvěma zasypaným dělníkům vyjelo několik jednotek hasičů, záchranná služba a policie. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník Letecké služby Policie ČR. 

„Zasypaného dělníka se nám podařilo vyprostit, byl předán do péče záchranné službě,“ řekla Blesku mluvčí hasičů Tereza Fliegerová s tím, že šlo o náročný zásah.

Hasiči musejí nejprve dbát na svou bezpečnost a místo zabezpečit a poté se pustit do záchrany člověka. Kdyby místo nebylo stabilizované, mohlo by zasypat i hasiče. Dělníka se podařilo dostat ven po více než hodině.  

Jednoho zraněného muže záchranná služba odvezla poměrně brzy po incidentu. „Se středně těžkým zraněním byl převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. „Druhý muž utrpěl závažná poranění hrudníku, v rámci intenzivní lékařské péče musel být přispán a připojen na umělou plicní ventilaci. Poté byl letecky transportován do Vinohradské nemocnice,“ dodala k druhému muži Effenbergerová. 

Video  Boj o život dělníka, kterého v Nymburku zavalila zemina: Po více než hodině se ho podařilo dostat ven.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání