Tři dny, tři nezpůsobilci za volantem. Taková je statistika uplynulých dnů, kdy se pražští strážníci činili, jak jen to šlo. Ten nejzávažnější případ se stal v Praze 4 ve Štúrově ulici. Řidič cizí národnosti poutal pozornost svým prazvláštním chováním za volantem.

»Já? Nic!«

„Vedle jízdy ze strany na stranu měl co dělat, aby se vyhnul betonovým zátarasům u přechodu pro chodce,“ líčí mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová. „Špatná artikulace a pach alkoholu už jen „dotvořily“ obrázek jeho jízdy. Strážníkům se ještě snažil  tvrdit, že před jízdou nic nepil. Cizince si následně přebrala k dalšímu opatření státní policie.“

Onen dotyčný ovšem nebyl jediný. V Praze 5 a 14 si také sedl za volant někdo, kdo tam neměl co dělat. Oba řidiči měli problém udržet svůj vůz v rovné jízdě. „Výmluva 22letého muže, kterého zastavila hlídka ve Strakonické ulici, že zapomněl doklady doma a snaha zřetelně a srozumitelně mluvit, mu nepomohla. Orientační test ukázal pozitivní hodnotu přes 1 promile,“ sdělila mluvčí.

A další případ? „Dvaatřicetiletý řidič pod vlivem drog vjel naprosto suverénně do zákazu vjezdu v Lazarské ulici. Při řešení dopravního přestupku se strážníkům nezdál mužův rozostřený pohled, proto u něj provedli test na alkohol a následně i drogy,“ uvádí Seifertová. Tentokrát ne alkohol, ale amfetamin a metamfetamin. Do třetice všeho špatného poznala protentokrát řidička (26), která nerespektovala zákaz vjezdu u Senovážného náměstí. Ta by byla bývala zkouškou na omamné látky prošla – kdyby ovšem neměla vyslovený zákaz řízení.

Video
Video se připravuje ...

Opilému řidiči výmluvy nepomohly. Jeho přečin si vzala do parády státní policie. Městská policie hl. m. Prahy

Fotogalerie
4 fotografie