Dílo nazvané Zátiší se zeleným kocourem, jemuž dominuje malba nahé ženy, bylo v dražbě galerie KODL ze tří Gottových pláten první na řadě. Vyvolávací cenu 400 000 rychle pokořilo.

Dárek v aukci

Podle informací Blesku věnoval Karel tento akt plný smyslnosti Radku Brzobohatému, o němž věděl, že umí krásu ženského těla náležitě ocenit. Do aukce ho 8 let po smrti svého muže dala vdova Hana Gregorová (68). A rovnou velkoryse souhlasila s tím, že 50 procent z dosažené ceny půjde na charitu, v tomto případě pro Centrum Paraple. Zřejmě obraz prodala, protože se zbavuje i vily v Říčanech a musela ji vyklidit. Herečka je s přítelem Ondřejem Koptíkem (36) v Maďarsku, kde také vlastní dům. Na dotaz Blesku, zda ji potěšil výsledek dražby, se do telefonu jen rychle rozloučila.

Padl rekord

Bodovala ovšem i další Slavíkova díla. Zatímco letos v říjnu na jeho Milence ve sprše u jiného aukčního domu nepřihodil nikdo k vyvolávací ceně 295 000 korun ani kačku, první adventní neděli přišla smršť. Cena plátna z roku 2012 V kavárně za pouhou minutu vystoupala přes milion, po dvou minutách přes dva miliony a skončila na rovných třech milionech korun. Třetí obraz Čas něžností se vydražil za 1 440 000 korun.

Sypaly se miliony

Celkem aukce vynesla 400 000 000 korun. Gott byl ve velmi dobré společnosti. Divertimento II Františka Kupky (†85) se prodalo za více než 90 milionů, což je tuzemský rekord. Plátno jednoho z mála dosud žijících autorů, výtvarníka Theodora Pištěka (88), spolupracovníka Miloše Formana (†86), s názvem Adieu, Guy Moll se vydražilo za 25 milionů.

VIDEO: Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková!

Video
Video se připravuje ...

Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií