Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nelegální party v centru Prahy: Čí je podnik, kde se bujaré veselí odehrávalo?

Autor: veef, Ivan D. Hladík - 
2. prosince 2020
05:00

119 mladých lidí, převážně cizinců, vyhmátla policie v noci na sobotu na nelegální párty v klubu na Starém Městě! Podle svědectví, které Blesk získal, nejsou zdejší večírky ničím novým a často se zde motají „divní“ lidé. Čí je podnik, kde se bujaré veselí odehrávalo?

Páteční nelegální párty, o které se účastníci dozvěděli prostřednictvím uzavřené skupiny na sociální síti, rozehnala policie. Večírek měl údajně začít kolem desáté večerní a pařit se mělo až do rána, policie ale mládeži kolem půlnoci zatnula tipec. Vrata vedoucí do pasáže prolomili policisté beranidlem. „Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se tam účastní jakési nelegální party. Všechny tyto osoby policisté ztotožnili a zjistili, že se jedná o 102 cizinců a 17 Čechů,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk a zveřejnil video z vnitřních prostor klubu.

Kdo bar provozuje?

Bujaré veselí se konalo v podniku The Clock Tower Bar Crawl, s. r. o., jehož majitelem je Američan Isaac Luis Ham Rosebrock. Ten stojí i za agenturou Prague Riverside Parties, jež pořádá dlouhodobě kritizované „pub crowly“. Jejich náplň je jednoduchá, zpít se pod obraz. Zájemci z řad zahraničních turistů se večer sejdou v jednom baru, kde mohou po určitý čas neomezeně konzumovat alkohol. Poté, co se dostatečně „naladí“, pokračují od jednoho baru k druhému. 

„Nejintenzivnější dvě a půl hodiny ve vašem životě. Užijte si neomezené množství piva, vína, koktejlů, vodky a rumů. K dispozici je i vodní dýmka zdarma,“ láká na pijatiku zmíněná agentura na webu. Na stránkách Clock Tower Bar Crawl je dokonce uveden všeříkající vzkaz „Česká republika je sice možná v karanténě, ale někteří z nás pořád vědí, jak zapařit“ doplněn o kontakt, kam se mají zájemci o párty ozvat.

Video  Policie rozehnala párty v nočním klubu, 27. listopadu 2020.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Agentura Prague Riverside Parties měla již dříve problémy proto, že mimo jiné lákala opilé turisty na pražský památník Okřídleného lva připomínajícího československé letce z druhé světové války. Ty po něm nechávala lézt, fotit se, sama agentura snímky vystavila na internetu. Na nevhodné chování upozornil přes zahraniční média i syn jednoho z letců.

Majitel domu: O ničem jsme nevěděli

Blesk se v pondělí dopoledne vydal opět na místo, kde večírek proběhl, majitele baru ale na místě nezastihl. Telefon má od víkendu vypnutý a k zastižení nebyl ani na druhé adrese na Smíchově, kde má mít agentura sídlo. Blesku se ale v Anenské podařilo zastihnout jednoho ze spolumajitelů domu, ve kterém se nelegální párty odehrávala.

„My jsme vůbec o ničem nevěděli. Ten klub je tady léta, ale nikdy žádné problémy nebyly. Nechápu, proč musela policie hned ty dveře vyrážet. Vznikla nám tím škoda minimálně 100 tisíc,“ řekl Blesku muž, který se představil jako jeden ze spolumajitelů, jméno však prozradit odmítl. Policisté se rozhodli použít pro vstup do prostor beranidlo, protože na výzvy k otevření nikdo nereagoval, k tomu má ostatně i oporu v zákoně. „Policista je oprávněn (...) otevřít nebo jiným způsobem (...) zjednat přístup, v případě nutnosti i za použití síly,“ stojí v zákoně o policii.

Lidé z okolí ale mluví jinak

Zase tak poklidné místo to ale podle svědectví ženy, která situaci zblízka zná, rozhodně nebylo. O své postřehy se podělila i s redakcí Blesku. Z různých důvodů nechce, aby její jméno bylo zveřejněno, redakce ho však zná.

„Lidi se tady motají pořád, tohle, co jsem četla, byla docela velká akce. Těch lidí, co jsem viděla, bylo mraky. Nevěřím ale tomu, že se to plánovalo měsíc, tady to žije pořád,“ uvedla pro Blesk žena.

Zajímavý je i proces, jak se účastníci na párty dostávali, kromě tajného hesla museli prý projít i skrytým vchodem. „Chodí do toho malého prostoru, co je vedle schránek, je to takový malý bar. Tam je nějaký vchod schovaný za knihovnou, kudy se jde dolů do sklepa a tam se prostě kalí,“ uvedla žena.

Případem se nyní zabývá policie a měl by být oznámen magistrátu. „Případ oznámen správnímu orgánu, tedy magistrátu hlavního města, zatím nebyl. Lhůta pro podání tohoto oznámení je 30 dní,“ upřesnil Blesku policista Jan Daněk. Organizátorovi akce hrozí až třímilionová pokuta.

marmat ( 2. prosince 2020 22:31 )

tomik007: Ty až vyrosteš, máš "našlápnuto fakt na James Bonda007....
jen ještě "trochu vypadat"

marmat ( 2. prosince 2020 22:29 )

Pruh vlevo od mapy !!!§§§
****­******­******­******­******­******­******­******­******­******­*****
The Clock Tower Bar Crawl S.r.o.

Rozvrh

Přehled
Denní rozvrh
Clock Tower Bar Crawl in Prague
5 hod 30 min
·
30,27 $ USD
Start your night with our open bar, 2.5 hours of all you can drink beer, wine, sangria, shots and cocktails. Play beer pong, foosbZobrazit další
Možnosti lístku

2020
Duration: 6 hours
Unlimited Drinks for 2.5 hours: 2.5 hour open bar pre-party, featuring Beer, Sangria, Vodka, Rum, all the mixers, Shisha.

marmat ( 2. prosince 2020 22:26 )

Jeden ohromnej VZKAZ Američana pro zákazníky i s kalendářem akcí....KDE ?
U mapy jeho sídla spol.!!!
****­******­******­******­******­******­*******
mapa s pozvánkou !!!
http­s://ww­w.go­ogle­.com/m­aps/r­eser­ve/mer­chan­t?c=7a­UHtgf­aDac­&sou­rce=pa­&gei=E­oHHX7­HiA8-2kwW­FmL_gD­w&sou­rceur­l=http­s%3A%2­F%2Fww­w.go­ogle­.cz%2F­sear­ch%3Fn­ewwin­dow%3D­1%26sx­srf%3D­ALeK­k01PFJ­s9YX­pJpa­ycCtI­N4e83OH­XdNg%3­A16069­102197­90%26s­ource­%3Dhp%­26ei%3­DC4HHX­43SLY6­KapLWt­_AD%26­q%3DTh­e%2BCl­ock%2­BTower­%2BBar­%2BCraw­l%2C%2­Bs.%2­Br.%2­Bo.%2­C%2Bje­ho%25C­5%25BE­%2Bma­jite­lem%2B­je%2BA­meri%­25C4%2­58Dan%­2BIsa­ac%2BL­uis%­2BHam%­2BRo­sebroc­k.%2­B%26oq­%3DThe­%2BCloc­k%2BTo­wer%2B­Bar%2B­Craw­l%2C%2­Bs.%2­Br.%2­Bo.%2­C%2Bje­ho%25C­5%25BE­%2Bma­jite­lem%2B­je%2BA­meri%­25C4%2­58Dan%­2BIsa­ac%2BL­uis%­2BHam%­2BRo­sebroc­k.%2­B%26gs­_lcp%3­DCgZwc­3ktY­WIQA1­C8FFi8­FGDhI2­gAcAB­4AIAB­gQGI­AYEB­kgED­MC4xmA­EAoA­ECoA­EBqgEH­Z3dzLX­dpeg%2­6scli­ent%3­Dpsy-ab%2­6ved%3­D0ahU­KEwjNg­9aGn6_­tAhU­OhRoK­HRLrDT­4Q4dUD­CAc%26­uact%3­D5&hl=­cs-CZ#/description

marmat ( 2. prosince 2020 22:22 )

pivson: Tak brzo večer a zmatlanej !!!???
Vy se neumíte ani kouknout do ČLÁNKU, pod který píšete !!!
Natož do katastru a odkazů na webech....
Jste takovej fotbalovej pívař, cooooooo ???

marmat ( 2. prosince 2020 22:19 )

Ksel: Ale s Vaší autoritou to nemá familie taky lehký.... !?
Naprosto evidentní rukopis Klausovce
Jistě chodíte na Letnou, Staromák a Václavák a bojujete za "demokracii"
bez roušek a ohledů na druhé

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa