Právě v době premiéry Manžela na hodinu se Divíškové příznaky Alzheimerovy choroby začaly zhoršovat. Už na premiéře zmíněného filmu vypadala unaveně, zmateně... Že jeho manželka trpí právě touto chorobou, oznámil Jan Kačer  v jednom z rozhovorů. „Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc Ninu rád. Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! A jak se opakuje, jak zapomíná... To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ popsal tehdy herec a režisér zdravotní problémy své ženy.

Divíšková vyrůstala v Brně, absolvovala pražskou DAMU a už na studiích se seznámila se svým manželem. S Janem Kačerem byla více než padesát let, mají spolu tři děti, dcery Simonu, Kláru a Adélu, která je herečka. Hereckou dráhu začala v Ostravě, poté se na 35 let stal její domovskou scénou Činoherní klub v Praze. Hostovala i v Divadle v Celetné, Řeznické nebo v Dejvickém divadle.

Zahrála si ve filmech Morgiana, Hra o jablko, Smrt talentovaného ševce, Jára Cimrman ležící, spící, Anděl svádí ďábla, Příběhy obyčejného šílenství nebo Nestyda. Často se objevovala i v televizních seriálech, diváci ji viděli třeba v Ulici, Gymplu a dalších, zřejmě nejvýraznější televizní rolí Divíškové se stala babička Běta v populárním retroseriálu České televize Vyprávěj.

Video
Video se připravuje ...

Nina DIvíšková se v Gymplu stala kartářkou. Zdroj: TV Nova

Fotogalerie
33 fotografií