Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krvavá vražda Tomáše (†16), který byl ubodán 50 ranami nožem: Judita už zná svůj trest!

Autor: shp - 
27. listopadu 2020
15:11

Byli to nerozluční kamarádi, kteří bez sebe nedali ani ránu a měli se rádi. Pak se ale stalo něco, co dodnes jejich přátelé a známí nechápou. Judita (17) měla vzít do ruky velký kuchyňský nůž a zasadit Tomášovi (†16) až neuvěřitelných 50 ran. Chlapec po útoku zemřel. Soud ji v pátek uznal vinnou z krvavé vraždy.

K děsivé smrti školáka Tomáše došlo 16. května 2019 na žilinském sídlišti Vlčince. Chlapec šel navštívit svou dlouholetou kamarádku, aby si domluvili detaily společného výletu do Londýna. Při plánování cesty do britské metropole ale došlo k šokujícímu dramatu a Tomáš zemřel v tratolišti vlastní krve po brutálním útoku velkým kuchyňským nožem.

Historka o falešném odpočtáři elektřiny

Judita nejdříve přišla s historkou, že se do jejího bytu dostal falešný odpočtář elektřiny, který ji napadl. Tomáš ji měl bránit vlastním tělem, za což zaplatil životem. Policie na místě zabavila několik nožů včetně zakrváceného, který se nacházel v dívčině pokoji. Ona však stále trvala na tom, že je nevinná. Vyšetřování pak odhalilo, že nikdo třetí v bytě nebyl.

Studentka, jejíž rodiče mají být prominenti, byla obviněna z vraždy a umístěna do vazby. Psychologický posudek pak odhalil, že v době krvavého činu nebyla nepříčetná. Testy zase prokázaly, že nebyla pod vlivem drog. Rodina Judity za ni orodovala, že čin určitě nespáchala. Případ vyvolal na Slovensku velkou vlnu nevole. Veřejnost byla pohoršena brutalitou činu a volala po uvěznění Judity.

Rozsudek zní 12 let a 4 měsíce vězení

Okresní soud v Žilině projednával případ školačky kvůli její nezletilosti neveřejně. V pátek ji uznal vinnou z vraždy a odsoudil ji nepodmíněně ke 12 letům a 4 měsícům odnětí svobody. Rozsudek ale není pravomocný. Obhajoba se ihned po jeho vynesení odvolala, případ tak nyní bude projednávat krajský soud, uvedl web Pluska.sk. U soudu byl přítomný její otec, matka a její sestra.

Ze zděšeného pohledu bylo jasné, že Juditu rozsudek šokoval. Po jeho vynesení se podívala na otce, který poté, co se jejich pohledy střetly, vrtěl nesouhlasně hlavou. Když dívku doprovázela eskorta ze soudní síně, v jejích očích se leskly slzy. Na dotazy novinářů neodpovídala. Její rodina i po odsouzení trvá na tom, že je nevinná.

Otec: Je to nespravedlivé, Judita je nevinná

„Judita skutek, který je jí kladen za vinu, nespáchala. Rozhodnutí senátu vnímáme jako nespravedlivé a svévolné s hrubým porušením trestního pořádku a se závažnými procesními pochybeními. Důkazní situace také prokázala Juditinu nevinu, obžaloba nepředložila jediný důkaz a nikdy se s tím nesmíříme,“ prohlásil po rozsudku otec Judity podle Nového Času. Dodal, že stále věří své dceři, že Tomáš se stal obětí přepadení.

Uživatel_5514400 ( 23. března 2021 20:08 )

Bohužel, nikdo neví jak to bylo ale " kdyby to byla ona tak nějakých 12 let a 4 měsíce jsou opravdu málo" za pár let o ní uslyšíme opět 💁 je opravdu hrozné co se to děje.. ten kluk měl před sebou celý život!! Jeho rodina .. moc mi je jich líto.. upřímnou soustrast.
Možná je to pro někoho hodně ale, život za život by byl nejlepší trest pro takový zrůdy ! A když, ne život tak do životí!!!

Gejza Kotlar ( 28. listopadu 2020 06:11 )

12 let 4 měsíce 😃😃😃😃😃 ubodat člověka 50 ranami dokáže jen člověk který má v sobě sklony masového vraha za 12 let Můžem čekat další článek o této zrůdě a možná i dřive...jo jo promineti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání