Peníze měla žena uložené v pouzdře a z okna domu na Jugoslávské ulici je „vyhodila“ velmi kuriózně. „Měla jsem je venku na posteli, s manželem jsme se dohodli, že podělíme děti. Chtěli jsme vyklepat povlečení. Pod něj se peníze schovaly,“ řekla žena pro TV Nova.

Z povlečení otevřené pouzdro vypadlo, rozevřelo se a z „nebe“ začaly doslova pršet tisícovky a dvoutisícovky. Lidé na ulici se na nečekanou nadílku bankovek vrhli.

Brali po hrstech

„Sbírali asi tři lidi od nás z baráku a nějaký cizí starší muž se psem. Ten sebral alespoň 15 tisíc. Já myslela, že je to nějaký fór, později jsem se dozvěděla, že peníze byly pravé,“ řekla sousedka, která „sběr“ viděla.

„Že jsou peníze pryč, jsem si všimla o mnoho minut později. Venku už byla tma, s baterkou jsem je hledala, ale marně,“ vylíčila nešťastná seniorka.

Se seniorkou většina jejích sousedů apeluje na nepoctivce, kteří si peníze nechali, aby je vrátili.

Policie už má stopy

Pro sběrače cizích peněz nemá dobré zprávy policie. „Povedly se zajistit stopy a kamerové záznamy, které se nyní vyhodnocují,“ uvedla policistka Eva Michalíková a rovněž apeluje na jejich poctivost. „Každá věc někomu patří, proto žádáme veřejnost o pomoc při navrácení nálezu do správných rukou,“ dodala Michalíková.

Zda se všichni „nálezci“ chytnou za nos, ale jisté není. „Jednou z možných variant může být zkratovité jednání, proto nálezce může mít strach peníze odevzdat,“ podotkla policistka Eva Michalíková. Za zatajení věci sice může hrozit až jeden rok vězení, ale pokud v tomto případě peníze odevzdají policii, mohli by vyváznout i bez trestu.

Svědci či lidé, kteří si peníze nechali, se mohou obrátit na linku 158, telefonní číslo 974 728 201 nebo na nejbližší policejní služebnu.

VIDEO: Muž ukradl stařence v pražské Bubenči tisíce.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl stařence v Bubenči tisíce. Policie České republiky